για το κρούσμα στο Ζεφύρι

Ανοχύρωτα τα σχολεία μας! Εκτεθειμένοι μαθητ(ρι)ες και εκπαιδευτικοί από την εγκληματική αδιαφορία Κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία μας! Υπεράριθμα τμήματα, στοιβαγμένοι μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και κτίρια, προαύλια εξαιρετικά μικρά αναλογικά με το μαθητικό πληθυσμό που φιλοξενούν, συνθήκες που εξαφανίζουν την δυνατότητα τήρησης των αποστάσεως, χωρίς κάλυψη όλων των κενών, χωρίς πρόσθετο προσωπικό για τις έκτακτες απουσίες και την ίδια στιγμή τα σχολεία μας έχουν ελάχιστες καθαρίστριες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά πρωτόκολλα! Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους. Καμία απολύτως μέριμνα για την υγειονομική και μορφωτική θωράκιση των σχολείων παρά μόνο στοχοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Χρησιμοποιούν μόνο το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, ενώ το ίδιο το κράτος δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την παιδεία και την υγεία, αντιμετωπίζοντας ως περιττό κόστος τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τις αναγκαίες προσαρμογές που απαιτούνται. Έτσι, η μόνη προστασία εκπαιδευτικών και παιδιών είναι οι ακατάλληλες μάσκες αερόστατα και ένα παγουρίνο! Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα οδηγούσε όπως ήταν αναμενόμενο στην εμφάνιση κρούσματος σε σχολείο της περιοχής μας.

Με βάση την σύσταση της διεύθυνσης και του ΕΟΔΥ έκλεισε ολόκληρο το σχολείο για 14 μέρες. Ωστόσο, οι οδηγίες δεν περιλαμβάνουν υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ για τον εκπαιδευτικό και τους/τις μαθητές/-τριες, ούτε ιχνηλάτηση των κρουσμάτων παρά μόνο καραντίνα για τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τους/τις μαθητ(ρι)ες. Καμία μέριμνα για τους/τις συναδέλφους-σσες όλων των ειδικοτήτων που καλούνται να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε 2-3-4 σχολεία! Αυτό δημιουργεί τεράστιες ανησυχίες και θα υποχρεώσει όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και τους γονείς τους να κάνουν το τεστ ιδιωτικά πληρώνοντας οι ίδιοι.

Να αναλάβουν οι αρμόδιοι επιτέλους τις ευθύνες τους! Με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων σε περίπτωση κρούσματος χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και μετά από 5-7 μέρες να ελεγχθούν με τεστ οι στενές επαφές του θετικού κρούσματος. Αυτό αφορά την οικογένεια, όσους περνάνε πολλές ώρες μαζί και βρίσκονται σε κλειστό χώρο, σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου τουλάχιστον για 15 λεπτά, άρα και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του τμήματος. Αυτά τα τεστ επιβάλλεται να γίνονται δωρεάν!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ :

  • Να γίνουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και σε όσους ακόμα διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο. Αν δε μπορεί και δε θέλει ο ΕΟΔΥ, να αναλάβει ο Δήμος Φυλής να προστατέψει τους κατοίκους του!
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, την αξιοποίηση σχολικών μονάδων που μένουν κλειστές, να χρησιμοποιηθούν αίθουσες σε πολιτιστικούς συλλόγους ή/και κτίρια του δήμου που είναι στην ιδιοκτησία του, την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για νέες σχολικές μονάδες, και φυσικά με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Κάλυψη όλων των κενών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των σχολικών αναγκών.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας και εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις σχολικές μονάδες
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ στον πληθυσμό)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *