Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 3-12-2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 3-12-2014

ΖΕΦΥΡΙ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3 – 12- 2014

Πέντε χρόνια τώρα καταργούνται κατακτήσεις ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Πέντε χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός ζουν την επέλαση της βαρβαρότητας. Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ συνθλίβουν κάθε εργατικό δικαίωμα, καταστρέφουν κάθε κοινωνικό αγαθό με ένα και μοναδικό σκοπό, να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση που μαίνεται στην καρδιά του συστήματος.
Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς επίθεσης ενός παγκόσμιου αρπαχτικού καπιταλισμού, που θέλει να διασφαλίσει και να διευρύνει τα κέρδη του, από την οικονομική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας επίθεσης που τσαλαπατά χώρες και λαούς, δικαιώματα και ζωές, με στόχο την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα επαναφέρει τους λαούς, τις κοινωνίες και τους ανθρώπους, σε ένα νέο μεσαίωνα. Βρισκόμαστε στη δίνη των μεγάλων καπιταλιστικών ανταγωνισμών για την πολιτική οικονομική και γεωγραφική κυριαρχία.
Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις. Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και το δικαίωμα στη σύνταξη. Διαλύεται η δημόσια Παιδεία, υγεία, περίθαλψη. Ιδιωτικοποιείται ή ξεπουλιέται κάθε κοινωνικός πλούτος. Η επιτήρηση και ο έλεγχος παίρνουν τη θέση των όποιων σωμάτων πολιτικής ελευθερίας.

 

Το καθεστώς του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού καταλύει στοιχειώδη αστικά δικαιώματα, γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, ανελεύθερο για να μπορέσει να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας. Δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, με τις συνεχείς επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, με την κρατική τρομοκρατία να κυριαρχεί σε κάθε εκδήλωση αντίστασης κι ανυπακοής του λαού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων στην απεργία, τη διαδήλωση, με την εργοδοτική τρομοκρατία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να αναπτύσσεται ραγδαία με επίθεση φόβου και υποταγής των εργαζόμενων και τη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής να επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, να συκοφαντήσει την ιστορία ενός λαού που πάλεψε για λευτεριά, ψωμί και παιδεία.
Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη εγκαθιδρύεται ο σύγχρονος μινώταυρος της καπιταλιστικής επιτήρησης. Η ΕΕ δείχνει το κανιβαλικό της πρόσωπο. Επιβάλλει δημοσιονομική σταθερότητα, πλεονάζοντες προϋπολογισμούς, σαρώνει δικαιώματα, λεηλατεί λαούς!
Με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, το ευρωσύμφωνο, οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κηρύσσουν 20ετή «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εφαρμόζουν «στάση πληρωμών» του κράτους στα νοσοκομεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια και ανεβάζουν τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών.
Αποδείχτηκε ότι η βάρβαρη επίθεση τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Τα μέτρα τους είναι τα σκληρότερα που έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη και μόνο μια χούντα μπορεί να τα επιβάλλει. Κάθε φορά υπόσχονται ότι είναι τα τελευταία και κάθε φορά έρχονται τα επόμενα για να καλύψουν τους στόχους που δεν πιάστηκαν. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο Νόμου για το Νέο Μισθολόγιο που θα σφαγιάσει ακόμη μια φορά τους μισθούς των υπαλλήλων. Έχει έτοιμο νέο Νόμο για το συνδικαλισμό για την απαγόρευση των απεργιών και την κάμψη των αντιστάσεων των εργαζομένων. Έχει έτοιμο νέο Νόμο για τα ασφαλιστικά Ταμεία όπου προωθεί την πλήρη απαξίωση τους, την κατάργηση του εφάπαξ κλπ.

ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.
Δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς για χρεοκοπία για να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Αυτοί μας οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία και αδυναμία να ζήσουμε.
Δεν θα παραδώσουμε ότι κατέκτησε το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα, εδώ και ένα αιώνα.

Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση δέχεται την πιο βίαιη επίθεση από ποτέ:

α) με τη δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και του εκπαιδευτικού προσωπικού έως του σημείου να υπολειτουργούν ή και να καταργούνται σχολικές δομές, όπως το ολοήμερο, η ενισχυτική διδασκαλία, η παράλληλη στήριξη
β) με την πολυτυπία και την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των προγραμμάτων (μόνο στην πρωτοβάθμια, κλασικά σχολεία, πρότυπα/πειραματικά) και την εισαγωγή πλήθους «καινοτόμων δράσεων», προγραμμάτων και ειδικών πανελλήνιων ημερίδων του «Κοινωνικού Σχολείου»
γ) με την προώθηση δομικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια με στόχο το σχολείο της αμάθειας όπου η εκμάθηση μιας σειράς δεξιοτήτων θα αρκεί
δ) με την Τράπεζα Θεμάτων και τον εξεταστικό μινώταυρο στο Λύκειο που επιβάλει την ένταση των ταξικών φραγμών και τη μετατροπή του σχολείου σε ένα απέραντο φροντιστήριο και της διδασκαλίας σε εκμάθηση συμπλήρωσης σταθμισμένων τεστ καθώς και την εισαγωγή της απλήρωτης εργασίας μέσω της μαθητείας
ε) με την επιβολή του επιχειρηματικού μοντέλου στην εκπαίδευση, με την αξιολόγηση, το διευθυντικό δικαίωμα, την ιεραρχία, το συνεχή γραφειοκρατικό έλεγχο, την ανισότητα των μισθών, τον ανταγωνισμό, την ανασφάλεια και την υπαγωγή όλων στο ατομικό όφελος
στ) με τις καινοφανείς προτάσεις για «εθελοντές εκπαιδευτικούς» που θα πληρώνονται με …μόρια
Σ’ αυτή την κατεύθυνση προχωράει η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση με στόχο την πλήρη πειθάρχηση και εκφοβισμό των εκπ/κών ώστε να οικοδομηθεί το «νέο σχολείο» με ταμπέλα δημόσιου και όρους ιδιωτικού:
– σχολείο βασισμένο στον ανταγωνισμό, την ταξική διαφοροποίηση και τις προτεραιότητες της αγοράς.
– σχολείο της αγοράς, φθηνό, αυταρχικό, εξοντωτικό και ελιτίστικο.
– σχολείο που αντικαθιστά τη συνολική γνώση και παιδεία με τις λειτουργικές δεξιότητες.

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν!

Παλεύουμε για:

  • Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Καθιέρωση 20 μαθητών ανά τμήμα ΚΑΙ 15 μαθητών ανά τμήμα στις Α΄, Β΄ τάξεις, στα σχολεία που υποδέχονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα νηπιαγωγεία. Νέα αναλυτικά προγράμματα με νέα διάρθρωση σε όλο το 12χρονο σχολείο και νέα βιβλία που να προωθούν την ολόπλευρη γνώση, την κριτική σκέψη και να υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών
  • Δίχρονη δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια (4-6 ετών). Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την αποκέντρωση των νηπιαγωγείων. Κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών στα πλαίσια της Α/θμιας, με προοπτική την εξομοίωση με το ωράριο της Β/θμιας,
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010, κατάργηση του «Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος», των 1.100 και πλέον σχολείων της ατελείωτης 35ωρης παιδικής υπερεργασίας.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση (ν. 2986, καθηκοντολόγιο, νέο βαθμολόγιο). Απόσυρση του ΠΔ υπ’ αριθμ. 152 με ημερομηνία 5-11-2013 που δημοσιεύτηκε αιφνιδιαστικά στην Εφημ της κυβέρνησης. Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και την αυτοαξιολόγηση κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών. Όχι στο διευθυντή manager-αξιολογητή και στην κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων. Διαγραφή από το σύλλογο όλων όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία και αξιολογήσουν συναδέλφους.
  •   Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών
  •  Κανένα κλείσιμο- συγχώνευση-υποβιβασμός σχολείου και σχολείων ειδικής αγωγής. -Όχι στην υποβάθμιση που οδηγεί στην κατάργηση της Ειδικής Αγωγής. Να μην κλείσει η Διεύθυνση ΕΑ. Επιπλέον χρηματοδότηση στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
  •  Όχι στην αργία, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Κατάργηση των ν.4057/12 και 4093/12 για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δ.Υ.
  •  Διεύρυνση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων. Κατάργηση του θεσμού της πολιτικής επιστράτευσης, όχι στο νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κάτω τα χέρια από τους μάχιμους εργαζόμενους συνδικαλιστές της βάσης.
  •  Μόνιμη εργασία, ασφάλιση, περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ – ντόπιους και μετανάστες.
  •  Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και ωρομίσθιου. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να λειτουργήσουν τα σχολεία με το απαραίτητο προσωπικό. Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στο όνειδος της απλήρωτης εθελοντικής εργασίας, στα κοινωφελή προγράμματα.
  •  Να συσταθούν άμεσα οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε όλοι οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν από τη δευτεροβάθμια και παραμένουν στη διάθεση των διευθύνσεων να αποκτήσουν οργανική θέση.
  •  Απόσυρση – κατάργηση του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις.
  •  Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Κρατάμε τους χορηγούς μακριά από τα σχολεία με αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και την κάλυψη των διδασκαλικών συλλόγων. Απαιτούμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
  • Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής από το κίνημα των εργαζομένων
  • Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν. Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση του χρέους, έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. χωρίς αυτό να σημαίνει απομόνωση και εθνική περιχαράκωση.
  • Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους.
  • Απαγόρευση των απολύσεων σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα/αύξηση του ταμείου ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα ανεργίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπεράσπιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας από το μισθό μας. Αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας 4ετίας. Τώρα επαναφορά του μισθού του νεοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και άμεσο ξεπάγωμα των βαθμολογικών προαγωγών. Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης. Κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο και την εφεδρεία στο δημόσιο.
  • Φραγμός στη φοροεπιδρομή και την φοροληστεία του εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαρατσιού στους εργαζομένους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  •   Άμεση μείωση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής – ένδυσης καθώς και των τιμών για τις στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες (φως, νερό, τηλέφωνο) με τη δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας και την κατάργησή της για τα είδη πρώτης ανάγκης.
  •   Ελευθερίες στην κοινωνία και στα σχολεία. Κρατάμε μακριά τους φασίστες. Δε θα τους αφήσουμε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία και να «βάζουν την ατζέντα» στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καταδικάζουμε τον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και το συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής της ΔΟΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής. Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στις σημερινές συνθήκες απαιτείται άλλο κέντρο αγώνα των αγωνιζόμενων που να πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής. Εργαζόμαστε για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, που θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και την οργάνωση από τα κάτω, που θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, που θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά θα επιδιώκει την ταξική ενότητα τους.
Τα ψέματα τέλειωσαν. Τα βήματα σημειωτόν, οι 24ωρες σκόρπιες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι εντελώς αναντίστοιχες της επίθεσης, ανίκανες να βάλουν φραγμό και να τα ανατρέψουν.

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Προτείνουμε στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας και θα επεκτείνουμε την πρόταση τόσο στη ΔΟΕ όσο και σε κάθε άλλο σωματείο και ομοσπονδία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διάρκειας μέχρι να τους διώξουμε. Να κηρύξουμε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια, καταλήψεις και πολύμορφες δράσεις.
Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας.
Η συνέχιση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες μορφές, η έκταση και η ένταση αυτών των μορφών θα εξαρτηθούν από το βαθμό ανάπτυξης του εργατικού κινήματος, τη δυνατότητα συμπόρευσης με άλλους κλάδους και βέβαια την εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις.
Πρωτοστατούμε και συμμετέχουμε σε συντονισμό συλλόγων και ΕΛΜΕ, της συνέλευσης των σωματείων και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα. Τέρμα τα ψέματα. Η ζωή μας καταβυθίζεται και η ΔΟΕ είναι απολύτως απούσα από κάθε πραγματική μάχη υπεράσπισης δικαιωμάτων και αναγκών.
Για την αξιολόγηση
διακινούμε το κείμενο υπογραφών ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ-ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ
Καλούμε :

  • τους συλλόγους διδασκόντων να απέχουν από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ
  •  τους/τις διευθυντές/τριες και προϊσταμένους σχολικών μονάδων να μη συμπληρώσουν το portfolio, να καταθέσουν δήλωση συμμετοχής στην απεργία–αποχή και να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία συμμετέχοντας και αυτοί στο μεγάλο ρεύμα που δημιουργείται ενάντια στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση
  •   τις/τους προϊσταμένες/ους νηπιαγωγείων να μη γίνουν οι πρώτοι εκπαιδευτικοί της τάξης-θύματα της αξιολόγησης, να μην μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης συντασσόμενες με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδελφισσών/ων τους

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής που πραγματοποιήθηκε στις 3.12.2014 καταδικάζει τη στάση της Ντίνας Σύρμα, μέλους του Δ.Σ. και διευθύντριας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων καθώς:

  •  Στη διάρκεια της Γ.Σ. μιλούσε επιθετικά και εκτόξευε απειλές για αγωγές και δικαστήρια (μπροστά στο σώμα της γενικής συνέλευσης) απέναντι σε οποιονδήποτε μετέφερε την πληροφορία ότι δόθηκε χαρτί στους γονείς του σχολείου της, στο οποίο εκτός των άλλων ανέφερε το όνομα χορηγού που είχε χρηματοδοτήσει δραστηριότητα του σχολείου.
  •   Δεν είχε καθαρή στάση στα θέμα της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, παρόλο που είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου

  1.  δεν δήλωσε απεργία-αποχή όταν οι διευθυντές καλέστηκαν από το διευθυντή εκπαίδευσης κατά την έναρξη της προαξιολογικής διαδικασίας,
  2.   τάχθηκε υπέρ της αυτοαξιολόγησης στη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου της και
  3.   Απέφευγε να δεσμευτεί για την περαιτέρω στάση της σχετικά με τη συμμετοχή της στη διαδικασία της αξιολόγησης και την κατάθεση PORTFOLIO μπροστά στη Γ.Σ.

Η Γ.Σ. συνέλευση με απόλυτη πλειοψηφία, σχεδόν ομοφωνία καθώς όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ και μόνο μια κατά, ψήφισε την παρούσα καταγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *