100% συμμετοχή των σχολείων στην απεργία-αποχή!

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους/τις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής για την καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία και την εφαρμογή της Υ.Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών των εκπαιδευτικών. 30 στα 31 δημοτικά/νηπιαγωγεία, σε πολλά από τα οποία με ομόφωνες αποφάσεις, έχουν αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία/αποχή!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις απειλές, τα ψεύδη και την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., που δείχνουν το φόβο της για την αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, μπροστά στην αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος σε όλη τη χώρα και τα συντριπτικά για την κυβερνητική πολιτική ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξαν η ΔΟΕ και οι Σ.Ε.Π.Ε. (όπως και η ΟΛΜΕ/ΕΛΜΕ και η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Επισυνάπτουμε και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για την  απεργία αποχή, έπειτα από τις απειλές εκ μέρους του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την σύνδεση της μη πραγματοποίησης της αξιολόγησης με πειθαρχικές ποινές και με στέρηση της δυνατότητας συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *