ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 18/3 στις 12μμ στο ΥΠΑΙΘ για την Ειδική Αγωγή

Στην οξυμένη κατάσταση για την Πανδημία τα Ειδικά Σχολεία συνεχίζουν τη λειτουργία τους χωρίς κανένα μέτρο!! Όταν το Υπ. Παιδείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια στις γενικές δομές εκπαίδευσης, δεν μπορεί να το κάνει ούτε στις ειδικές, από τη στιγμή που δεν έχει λάβει κανένα επιπλέον μέτρο.

Εκτός από θανατηφόρα επικίνδυνο είναι και απόλυτα αντιεκπαιδευτικό και αναχρονιστικό να ξεχωρίζει ένα μέρος της παιδείας, ως κάτι διαφορετικό, ως κάτι «ειδικό».  Η κατάσταση πλέον είναι δραματική και δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο παιδαγωγικό ή εκπαιδευτικό. Είναι ζήτημα ζωής. Τα ειδικά σχολεία λοιπόν εκπέμπουν SOS! Δεν γίνεται να παραμένουν ανοχύρωτα και ανοικτά χωρίς κανένα απολύτως μέτρο.

Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, χωρίς να  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Απαιτούμε:

–Να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για τα ειδικά σχολεία. Να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή ειδικά σχολεία.

–Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

–Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

–Να έχουν όλα τα σχολεία σχολικό Νοσηλευτή!

–Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

–Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

–Να παρθούν μέτρα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθεί ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθητ(ρι)ών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο. Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσιες και Δωρεάν σχολικές μεταφορές με οχήματα που να είναι αποκλειστικής χρήσης από τα σχολεία.

-Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

–Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.

–Να τοποθετηθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό (Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ- καθαριότητας) στα Ειδικά Σχολεία με πρόβλεψη για την αναπλήρωση των εργαζομένων που βρίσκονται ή θα βγουν σε άδεια.

–Να υπάρχει επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα  μέσα ατομικής προστασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΟΕ:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών – Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. στο Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 12:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *