ΤΡΙΤΗ 30/3 στις 12μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Νέο ψήφισμα κατηγορηματικής καταδίκης της εκδικητικής απόλυσης του Κώστα Καταραχιά

Ο Κώστας Καταραχιάς είναι επικουρικός ιατρός και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας», του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία», χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του και είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Αυτό σημαίνει ότι ο συνάδελφος θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία, όταν λήξει η σύμβασή του τέλη Μάρτη.        

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του συγκεκριμένου σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά που εργάζεται στο ΕΣΥ πέντε χρόνια σαν επικουρικός γιατρός, είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική δράση ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Είναι πρόκληση η εκδικητική απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η στοχοποίηση του συναδέλφου και η εκδικητική απόλυση δεν πρέπει να περάσουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *