Οι εμβολιασμοί εκπαιδευτικών αποτελούν ένα από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος! Αυτό είναι σήμερα το αναγκαίο βήμα, μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που έχει καταθέσει ένα χρόνο τώρα το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και ασφαλή.

Παλεύουμε για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το Λαό!

Έφτασε στις 3μμ στα email των συναδέλφων ενημέρωση με την σχετική εγκύκλιο για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών.  Σύμφωνα με την ενημέρωση όποιος/α από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς των σχολείων και μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ ενδιαφέρεται για εμβολιασμό πρέπει ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 29/3 και το αργότερο ΑΥΡΙΟ και νωρίτερα από τις 9πμ να  στείλει την υπεύθυνη δήλωση στο  email του σχολείου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί για ακόμη μία αφορά το υπουργείου και η κυβέρνηση!

Από τη μια είναι αδύνατον να απαιτείται μια τέτοια διαδικασία να ολοκληρωθεί σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα! 

Από την άλλη είναι φανερό πως η όλη διαδικασία δεν αφορά ένα σχεδιασμό που έχει στόχο να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε εμβόλια που θα εξασφαλίζει την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά για μία “άρπα κόλλα” διάθεση σε όποιον προλάβει των υπολειμμάτων των εμβολίων που δεν χρησιμοποιήθηκαν στις μεγαλύτερες ηλικίες!

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μας αλλά στήνουν κι ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν εκ μέρος του ΥΠΑΙΘ οι αιφνιδιαστικές εγκύκλιοι με τόσο ασφυκτικές ημερομηνίες για τόσο σοβαρά ζητήματα και αποφάσεις .
  • Να δοθεί τώρα περιθώριο 2- 3 ημερών τουλάχιστον για να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις-αίτημα όσων συναδέλφων το επιθυμούν να εμβολιαστούν.
  • Να ανακοινωθεί σε  ποια αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος.
  • Σοβαρό σχεδιασμό και πλήρη κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *