ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20/10/2021

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/10 αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) να συνεχίσουν την απεργία αποχή (ακόμη κι αν χρειαστεί να την επαναπροκηρύξουν). Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο Χατζηδάκη και πρέπει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να τον σπάσει στην πράξη.
  2. Με απόφασή μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας για προκήρυξη απεργίας αποχής από τον σύλλογο. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προκηρύξουμε από κοινού απεργία-αποχή ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας για τη συνέχιση της απεργίας και αυτοτελώς. Συντονιζόμαστε με ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ σε αυτή την κατεύθυνση.
  3. Οι εκπαιδευτικοί να μη συμμετέχουν σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που θα καλέσουν Διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό. Καμία σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων στον παρόντα χρόνο (αυτή την εβδομάδα) ΔΕΝ είναι σύμφωνη με την ΥΑ. Στην ΥΑ δεν προβλέπεται καμία παράταση και ΚΑΜΙΑ νέα Υ.Α. τροποποιητική για τις ημερομηνίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, που να δικαιολογεί τη νόμιμη σύγκληση των συλλόγων διδασκόντων με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Αυτοί που επικαλούνται τη νομιμότητα οφείλουν να τη σεβαστούν και να μην την επικαλούνται κατά το δοκούν. Οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός ότι ο κλάδος με τον αγώνα του και τη μαζικότατη συμμετοχή του στην απεργία αποχή ακύρωσε τα νόμιμα χρονικά περιθώρια που ορίζει η ΥΑ και αν δεν μας επιδείξουν νέα ΥΑ που να δίνει οποιαδήποτε παράταση οι συνεδριάσεις δεν είναι σύννομες. Οι διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές.
  4. Προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ, ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και να αποχωρήσει καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας.
  5. Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.
  6. Σπάμε τη σιωπή και τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ! Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου! Τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακολουθούν πιστά τους σχεδιασμούς ΣΕΒ-ΕΕ-ΟΟΣΑ, και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το αγαθό της μόρφωσης για χιλιάδες παιδιά, μετατρέποντας το σχολείο σε επιχείρηση και σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες. Το σχολείο που σχεδιάζουν απορρίπτει, κατηγοριοποιεί, αποκλείει τους πολλούς και διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ένα σχολείο που η χρηματοδότηση θα βαρύνει τους γονείς, θα οδηγεί τα σχολεία σε αναζήτηση χορηγών και θα υποτάσσεται κάθε φορά σε αξιολογικούς δείκτες που θα κρίνει τα μαθησιακά αποτελέσματα, την επιχειρηματική του δράση για το αν θα μπορεί να επιβιώσει!
  7. Με βάση τα παραπάνω ξεκινάμε πλατιά ενημέρωση και επιδιώκουμε κοινό σχεδιασμό με τους γονείς, την Ένωση και του Συλλόγους Γονέων. Εκδίδουμε αφίσα και προγραμματίζουμε ανοιχτές πολιτιστικές και άλλες δράσεις στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ και τους φορείς των γονέων στην περιοχή. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα επιδιώξουμε από κοινού με τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της Δυτικής Αττικής.
  8. Καταγγέλλουμε τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων, τα δεκάδες κενά στα σχολεία μας και το εκρηκτικό κτιριακό πρόβλημα με κοντέινερ στις αυλές των σχολείων μας, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση! Ιδιαίτερα για την πρόθεση του διευθυντή εκπαίδευσης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της περιοχής μας δηλώνουμε κατηγορηματικά: Να μη διανοηθούν να το επιχειρήσουν! Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τις Ενώσεις να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου! Μετά την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, θα προχωρήσουμε σε κοινή αγωνιστική δράση τόσο προς τον Δήμο Φυλής όσο και στις διευθύνσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ.
  9. Στήνουμε αγωνιστικό τείχος σωματείων για την ανατροπή και απειθαρχία στο νόμο Χατζηδάκη, για την στήριξη και υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος στην εκπαίδευση και σε όλο το εργατικό κίνημα. Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος θα συμβάλει και θα συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία συντονισμού σωματείων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και κοινής δράσης σε όλα τα επίπεδα, που θα διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων των σωματείων, θα υπάρχει βήμα για την έκφραση των προτάσεων αγώνα κάθε συνδικάτου και θα διασφαλίζεται η παρουσίαση και συζήτηση όλων των προτάσεων χωρίς αποκλεισμούς και προειλημμένες αποφάσεις. Ο αγώνας αυτός πρέπει να υπερβεί τα όρια που θέτουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις πρέπει να δράσουν από κοινού για να διαμορφωθεί ένα μαζικό ενωτικό μέτωπο (συνδικάτων, πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων, ταξικών συνδικαλιστών) με στόχο την ακύρωση και κατάργηση του Νόμου ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ΣΕΒ.
  10. Στηρίζουμε την απεργία στην υγεία στις 21/10 με αιτήματα αιχμής την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών – παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.ά. , την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
  11. Προτείνουμε πανεκπαιδευτική – πανελλαδική  κινητοποίηση την Δευτέρα 25/10
  12. Προτείνουμε πανελλαδική – πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση με απεργιακό βήμα (48ωρη ή  24ωρη απεργία) το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και την μετατροπή της σε παιδεία της αγοράς συνεχίζεται! Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση κάθε σωματείο στην εκπαίδευση και ευρύτερα!

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι όλων μας! Η κοινωνία είναι δίπλα μας!

Ψηλά το κεφάλι δάσκαλοι και δασκάλες!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *