Ο σύλλογος κηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες-φοι,

Καλούμε όλους και όλες να υπερασπιστούν τη δίκαιη και καθολική τους απόφαση για απεργία-αποχή! Κανένας σύλλογος διδασκόντων δε συνεδριάζει, κανένας/καμιά διευθυντής/ντρια/προϊσταμένη δεν καλεί συνεδριάσεις! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, υπερασπιζόμαστε τη θέση μας υπέρ του σχολείου και των παιδιών μας!

Κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να προσκληθεί και να συνεδριάσει με τα θέματα την αποτίμηση και τον προγραμματισμό. Οποιαδήποτε τέτοια πρόσκληση είναι έξω και πέρα από τη νομιμότητα που ορίζει ρητά η ΥΑ ΦΕΚ 4189/10-09-2021. Συγκεκριμένα για την αποτίμηση της προηγούμενης σχ. χρονιάς ορίζει ρητά:

«Άρθρο 11 Διατάξεις για την εφαρμογή του συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Αξιολόγησης σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2021-2022. 1. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, οι σχολικές μονάδες προβαίνουν σε γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του προηγούμενου έτους (2020-21), και υποβάλλουν συνοπτική Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π., πριν τη διαδικασία του Συλλογικού Προγραμματισμού που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας και όχι αργότερα από το τέλος Σεπτεμβρίου 2021.»

«Άρθρο 4 Διαδικασίες Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μονάδας. Στην αρχή του σχολικού έτους και, σε κάθε περίπτωση έως την 10η Οκτωβρίου, συγκαλείται, με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας, ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμό του έργου της σχολικής μονάδας»

Κατά συνέπεια όπως ρητά αναφέρεται καμία σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων στον παρόντα χρόνο ΔΕΝ είναι σύμφωνη με την ΥΑ. Η παράταση που έδωσε η εγκύκλιος του Γ.Γρ. του Υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί τροποποίηση της ΥΑ και δεν αλλάζει τη ρητή διάταξη της ΥΑ ότι η ειδική συνεδρίαση για την αξιολόγηση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας “… ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι 10 Οκτωβρίου”

Το μόνο σύννομο περιθώριο για αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν τη διαδικασία, που αντιπαλεύει σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα για τη σωτηρία της δημόσιας δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης, είναι να προχωρήσουν στην ανάθεση εφαρμόζοντας το άρθρο της ΥΑ ΦΕΚ 4189/10-09-2021.που ορίζει ότι:    «(β) …..στις ενέργειες αυτές προβαίνει αμελλητί ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας,……»

Οι εκπαιδευτικοί δε συναινούμε και δε συναποφασίζουμε τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας!

Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες/προϊσταμένες που έχουν καλέσει σε συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων να ακυρώσουν τις συνεδριάσεις αυτές, τουλάχιστον μέχρι και την οριστική ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΟΕ, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει με βάση τις αποφάσεις που μετέφεραν οι πρόεδροι στην ολομέλεια, όπου η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής.

Ο σύλλογος κηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας μίας ώρας από 1-2μμ για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και 3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη, ώστε κάθε συνάδελφος /ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας εφόσον προγραμματιστεί συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων στο σχολείο του και να αποχωρήσει, καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Κανένας/καμιά συνάδελφος/ισσα δεν είναι υποχρεωμένος/η να συμμετέχει σε συνεδρίαση σε οποιαδήποτε άλλη ώρα εκτός εργασιακού ωραρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *