ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO

Ο τραγικός θάνατος του εργάτη της COSCO, Δημήτρη Δαγκλή, είναι ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα που θυσιάζει τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους. Οι εργοδότες πατώντας σε όλο το νομικό οπλοστάσιο  των κυβερνήσεων που λεηλατεί εργασιακά δικαιώματα, δρουν ασύδοτοι, εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς. Δουλειά ήλιο με ήλιο, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, σμπαλιάρασμα των ελεγκτικών μηχανισμών σε συνδυασμό με την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, μιας και αυτά αποτελούν κόστος για την εταιρεία, έχουν μετατρέψει το λιμάνι σε κάτεργο. Δε διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή των ίδιων των εργατών για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Ο θάνατος του εργάτη της Cosco είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και της πλήρους ασυλίας που απολαμβάνει η επιχείρηση διαχρονικά. 

Από τις 25 Οκτωβρίου αμέσως μετά τη δολοφονία του συναδέλφου τους, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αποφασιστικό απεργιακό αγώνα διεκδικώντας τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα τους. Παλεύουν για μέτρα ασφαλείας για να παύσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα, έξι άτομα σε κάθε πόστο και όχι τέσσερα, τέρμα στις κόντρα βάρδιες του θανάτου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου, επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας από εργαζόμενους μέλη του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Και βέβαια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όλα τα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτήν την κινητοποίηση η Cosco αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα απαντά με αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές για να βγάλουν παράνομη την απεργία. Σύμμαχος της εργοδοσίας είναι το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που λεηλατεί κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Στην Cosco, στην e-food και στην εκπαίδευση χτυπά το δικαίωμα στην εργασία, τα δημόσια αγαθά και την απεργία. Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι ακριβώς με τις συνέπειες αυτού του νόμου. Αποδεικνύεται πως η μεγάλη ιδέα της ανάπτυξης των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων επενδύσεων γίνονται για να γεμίζουν τα σεντούκια των επιχειρηματικών κολοσσών σε βάρος της ζωής και της εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο αγώνας των λιμενεργατών της Cosco είναι δίκαιος και αφορά όλη την εργατική τάξη. Για να νικήσει ο αγώνας τους, για την δικαίωση των αιτημάτων τους, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει χτιστεί, τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί η αποφασιστική αλληλεγγύη και κοινή δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας με τους απεργούς της Cosco. Να γενικευτούν οι αγώνες και να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική και το νόμο Χατζηδάκη.

Για να χάσουν αυτοί πλούτο και κέρδη και μεις να κερδίσουμε ζωή και ελευθερία. 

  • Νίκη στον αγώνα των εργατών της Cosco.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για 6ωρες πόστες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, για μόνιμες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, πραγματικά μέτρα ασφαλείας κα υγιεινής.
  • Κατάργηση του απεργοκτόνου- αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και όλων των νόμων που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία.
  • Κάτω τα χέρια από τη διαδήλωση, την απεργία, τον συνδικαλισμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *