Τακτική Γενική Συνέλευση Τετάρτη 17/11 στις 11πμ στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Νικολάου – Εκλογές Πέμπτη 18/11 στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων από τις 11πμ-5μμ.

Το σχέδιο διάλυσης των συνδικάτων των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Δυτ. Αττικής ενημερωθήκαμε ότι ανακλήθηκε η άδεια από τα εκπαιδευτικά μας καθήκοντα που είχε αιτηθεί το σωματείο μας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την τακτική Γ. Σ. και τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ. Σ. στις 03 – 11 – 2021. Την ώρα που με βάση το τελευταίο ΦΕΚ μπορούν να πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, συνέδρια τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, το μόνο που επιχειρείται να παραμείνει σε lockdown και να αποτραπεί είναι οι συλλογικές μας διαδικασίες! Το αιτιολογικό μάλιστα που επικαλέστηκε η διεύθυνση μετά από εντολή του ΥΠΑΙΘ είναι πως χρειάζεται υπογραφή και έγκριση από την Υπουργό Παιδείας μια τέτοια άδεια, με βάση τον νέο νόμο που διέπει την εργατική νομοθεσία (νόμος Χατζηδάκη). Το ίδιο συνέβη και με τις άδειες που είχαν ήδη χορηγηθεί και σε άλλους Συλλόγους εκπ/κών Π. Ε. της χώρας για τον ίδιο λόγο.

Καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση του ΥΠΑΙΘ να αναστείλει τις συνδικαλιστικές άδειες για την ομαλή διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών του σωματείου την Τετάρτη 3/11! Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζόμενων.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναθεωρήσει άμεσα την απόφασή του αυτή και να προχωρήσει στη χορήγηση των αδειών που ζητούν τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν, όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν. Το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης (ν. Χατζηδάκη) που μαζί με την κατάργηση του 8ωρου, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας, ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία, θα μείνει στα χαρτιά!

Από την πλευρά μας δηλώνουμε με σαφή τρόπο ότι θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αμφισβητώντας έμπρακτα την προσπάθεια να μπουν οι συλλογικές διαδικασίες «στον γύψο»!

Με βάση αυτή την εξέλιξη η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με θέματα τον απολογισμό της δράσης του συλλόγου μας, τη συζήτηση σχετικά με την πολιτική συγκυρία, τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την εργασία την εποχή της κρίσης και των μνημονίων, και τον προγραμματισμό της δράσης του σωματείου για την επόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/11 στις 11πμ στο κλειστό γυμναστήριο Αγίου Νικολάου (Κων/νου Παρθένη 29) και εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ την επόμενη μέρα, στις 18/11, στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων από τις 11πμ-5μμ.

Η Συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΧΩΡΙΣ άδεια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Γενική Συνέλευση και η διαδικασία αρχαιρεσιών αφορά όλα τα μέλη του συλλόγου και η παρουσία και συμμετοχή όλων μας στις διαδικασίες του συλλόγου είναι το όπλο μας στη επιχειρούμενη πολιτική που διαλύει τα σχολεία μας, αποσαθρώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση και στη λήψη των αποφάσεων για όλα όσα μας αφορούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα συνδικάτο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, για ένα σύλλογο πραγματικό πρωταγωνιστή στις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου, που μακριά από τις λογικές της αδράνειας και της ήττας θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της εκπαίδευσης, με αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση.

Συνδρομές

Η συνδρομή των αναπληρωτ(ρι)ών πλήρους ωραρίου ανέρχεται στα 17 ευρώ (15 ευρώ για τη ΔΟΕ και 2 ευρώ για το σύλλογο), μειωμένου ωραρίου στα 9 ευρώ (7 ευρώ για τη ΔΟΕ και 2 ευρώ για το σύλλογο) και θα πρέπει να καταβληθεί την ημέρα των εκλογών στον ταμία του συλλόγου Χονδρό Δημήτρη. Για τους μόνιμους και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς η συνδρομή των 30 ευρώ θα κρατηθεί όπως κάθε χρόνο σε 6 δόσεις Ιανουάριο-Ιούνιο. Οι αποσπασμένοι ή με μετάθεση θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό τη μέρα των εκλογών.

Ψηφοδέλτια

Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι/ες υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στην Δινοπούλου Ευαγγελία (6ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων) και στην Δούκα Ευαγγελία (4ο Δημοτικό σχολείο Α. Λιοσίων) ή να σταλούν ηλεκτρονικά στο email του συλλόγου syllogosfilis@gmail.com, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 στις 2μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *