ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΩΝΑ ΣΕΠΕ & ΕΛΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1, 11πμ

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ – ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί, έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας! Θα νικήσουμε!

Καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη αγώνα που οργανώνεται από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Κυριακή 9/1 στις 11π.μ. παρακάτω link https://us02web.zoom.us/j/6885702165

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στην πλάτες εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών/τριών και λαού. Δεν θα συμβάλλουμε σε κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι και δεν θα επιτρέψουμε την κάλυψη των ευθυνών τους!

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ παρατηρούν την πανδημία να εξαπλώνεται και τα κρούσματα να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, αλλά δεν έχουν πάρει κανένα απολύτως μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια! Τη Δευτέρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με το χάος και το μόνο που παραμένει με συνέπεια είναι η επιμονή της κυβέρνηση και του ΥΠΑΙΘ στα χρονοδιαγράμματα της προώθησης και εφαρμογής της αξιολόγησης, ζητώντας στις 12/1 να κατατεθούν νέα σχέδια δράσης.

Τα κενά στα σχολεία είναι ήδη πολλά και θα πολλαπλασιάζονται λόγω απουσίας νοσούντων, ενώ δια στόματος Ν. Κεραμέως στη συνάντηση με τη ΔΟΕ/ΟΛΜΕ ανακοινώθηκε ότι  δεν έχει καν προβλεφθεί η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύπτουν καθημερινά.  Δεν έχουν προσλάβει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, ενώ ορισμένα σχολεία δεν έχουν καθόλου, τα τμήματα σε όλες τις βαθμίδες είναι πολυπληθή και οι αίθουσες μικρές, το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι παράλογο και ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο όπως και η νέα οδηγία για την επιστροφή στην εργασία σε 5 μέρες, ενώ η αισχροκέρδεια σε βάρος του λαού αποδεικνύεται καθημερινά, αφού η κυβέρνηση επιμένει στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και αρνείται να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλες και όλους, με αποτέλεσμα την μείωση της ιχνηλάτησης και την περαιτέρω διάδοση του ιού.

Και ενώ η εκπαίδευση βρίσκεται αντιμέτωπη με χαοτικές καταστάσεις, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν τον αντιεκπαιδευτικό δρόμο της εφαρμογής της αξιολόγησης και των αντιεκπαιδευτικών νόμων, εξαγγέλλοντας επιπλέον, προκλητικά σε αυτό το περιβάλλον, πανελλαδικού τύπου εξετάσεις PISA σε ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου με κονδύλι ΕΣΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονα επιδιώκουν την συνέχιση της τράπεζας θεμάτων και την διεύρυνση της ΕΒΕ.

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα!

Κυβέρνηση ΝΔ και ΥΠΑΙΘ για ακόμα μια φορά επιδεικνύουν εξαιρετική αδιαφορία κι αναλγησία!

Μπροστά σε όλα αυτά είναι αναγκαίο οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να συντονιστούμε μεταξύ μας αλλά και με τον υπόλοιπο λαό, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και να προχωρήσουμε τη δράση μας με αγωνιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, για ακύρωση της αξιολόγησης, για κήρυξη Απεργίας Αποχής από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες! Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας και το δίκιο με το μέρος μας!

Καλούμε όλες και όλους σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη αγώνα που οργανώνεται από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Κυριακή 9/1 στις 11π.μ. παρακάτω link https://us02web.zoom.us/j/6885702165

ΣΕΠΕ: «Αριστοτέλης», «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», «Κ. Σωτηρίου»

ΕΛΜΕ: Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *