ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ το Σάββατο 22 Γενάρη στο Σύνταγμα στις 12:00

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας!

Η διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική από την κυβέρνηση!

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η κρατική διαχείριση και η εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνώντων που βαρύνονται με χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αφού αδιαφορούν για την εξαθλίωση των υγειονομικών και την κατάρρευση των νοσοκομείων.  2 χρόνια τώρα δεν ενίσχυσαν, αντίθετα αποψίλωσαν το ΕΣΥ.

Κυβέρνηση, ΜΜΕ, επιχειρήσεις θέλουν να μας πείσουν να αποστρέψουμε το βλέμμα της από την πραγματικότητα, να συνηθίσουμε με τους χιλιάδες θανάτους, προβάλλοντας τον αντιεπιστημονικό ισχυρισμό ότι «ο ιός είναι πλέον ακίνδυνος».

Η εκτίναξη των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες βρίσκει για άλλη μια φορά την δημόσια υγεία υπό κατάρρευση και την κοινωνία απροστάτευτη. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.  Στις λιγοστές δομές διενέργειας δωρεάν μοριακών τεστ σχηματίζονται τεράστιες ουρές ανθρώπων, συνήθως με συμπτώματα. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει και το κοινό προσπαθεί μάταια να ενημερωθεί. Το ΕΣΥ είναι ουσιαστικά παραλυμένο λόγω ελλιπούς στελέχωσης και ασθενειών των υγειονομικών και λόγω της ανεπάρκειας του εξοπλισμού, με τους ασθενείς είτε από τον COVID-19 είτε από άλλα αίτια, να αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη. Ο εργαζόμενος κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει, υπό τον φόβο της απώλειας μεροκάματου, ενώ οργιάζουν οι εργοδοτικοί εξαναγκασμοί σε εργασία με ασθένεια. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία απέναντι σε αυτή την καταστροφή.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η Κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Όρισε ως κρατική πολιτική τις διακρίσεις και τον στιγματισμό, μετέτρεψε την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό σε εργαλείο αντιδημοκρατικής επίθεσης και μετάθεσης ευθυνών.

Αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, μειώνοντας κατά 820.000.000 τις δαπάνες για την υγεία, την περίθαλψη και την πρόληψη! Αντίθετα επιλέγει να χρηματοδοτήσει την αστυνομία, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, το κεφάλαιο για την εξασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των ιδιωτών με όποιο κόστος. Την ίδια στιγμή, ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που στοχοποίησε και απαξίωσε τους μαχόμενους υγειονομικούς που κατήγγειλαν δημόσια την εγκληματική πολιτική της και εξαπέλυσε εναντίον τους μέχρι και ποινικές διώξεις. Και σήμερα, όταν για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται λάθος καθώς η πανδημία κορυφώνεται, νίπτει τας χείρας της και πετάει για άλλη μια φορά το μπαλάκι στους/στις εργαζόμενους/ες και την κοινωνία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση κλιμάκωση του αγώνα από πλευράς των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι αναγκαίο να υπάρξει κατεύθυνση αγωνιστικού συντονισμού σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και προγραμματισμός πανεργατικής απεργίας για να ηττηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης από το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, να βγούμε μπροστά για την υπεράσπιση της ζωής της υγείας, της ελευθερίας.

Απαιτούμε:

•  Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι  το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού (πχ εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και καθημερινό μειωμένο ωράριο ώστε να προσέρχονται όλα τα παιδιά καθημερινά αλλά σε διαφορετικές ώρες κ.λπ.). Οποιαδήποτε πρόταση να πραγματοποιηθεί μετά από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

•  Άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και άδειες επαπειλούμενης κύησης για τις αναπληρώτριες έγκυες οι οποίες στη συνθήκη αυτή εκτίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

•  Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος.

•  Προσλήψεις ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

•  Σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν μοριακά -κυρίως- τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, και φυσικά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, κάλυψής τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Όχι στη συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη των ανεμβολίαστων συναδέλφων/ισσων. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.

•  Κατάργηση του σημερινού πρωτοκόλλου που απαιτεί 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα. Να κλείνει με πολύ λιγότερα κρούσματα με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (π.χ. 3 κρούσματα όπως πέρσι).

•  Χορήγηση δωρεάν ασφαλών μασκών σε όλες/όλους. Η ακρίβεια πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς. Οι ασφαλείς μάσκες είναι ακριβές και οφείλουν να δίνονται δωρεάν.

•  Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα.

•  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.  και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα.

•  Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, στη μάχη της πανδημίας.

•  Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων. Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

•  Ναι στον μαζικό εμβολιασμό, Όχι στην υποχρεωτικότητα, στους εκβιασμούς, τις απειλές, τις απαγορεύσεις, τις απολύσεις, τις αναστολές εργασίας. Θα προστατεύσουμε κάθε συνάδελφο/ισσα

•  Μέτρα για την πρόληψη της διασποράς στα εκκολαπτήρια της επιδημίας. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, πύκνωση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις σχολικές μεταφορές και αποφυγή συνωστισμού.

•  Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *