Πρόγραμμα δράσης: Παλεύουμε για την υγεία και την παιδεία!

Τρίτη 18/1 στις 7μμ διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με τους συναδέλφους/συναδέλφισσες των σχολείων μας στο link:

https://us02web.zoom.us/j/85942593594

Meeting ID: 859 4259 3594

Να μη λείψει κανείς/καμιά! Συζητάμε για το άνοιγμα των σχολείων,την αξιολόγηση, το σχεδιασμό δράσης μας.

Τετάρτη 19/1 στις 2μμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δυτ. Αττικής ενάντια στις προφορικές και παράνομες οδηγίες που καταπατούν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, για την άμεση λήψη μέτρων για ανοιχτά ασφαλή σχολεία

Πέμπτη 20/1 στη 1μμ πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια – ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας

Σάββατο 22/1 στις 12μμ στο Σύνταγμα παλλαϊκό-πανεργατικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων όλων!

Κυριακή 23/1 νέα πανελλαδική σύσκεψη αγώνα εκπ/κών σωματείων

Συναδέλφισσες-φοι,

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ άνοιξαν τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο για την ασφάλεια και την υγεία παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών δείχνοντας για άλλη μια φορά εγκληματική διαχείριση στο ζήτημα. Η νέα χρονιά ξεκίνησε ήδη με χιλιάδες κρούσματα, σε πολυπληθείς σχολικές τάξεις, χωρίς καμία πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και χωρίς έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικών για κάλυψη κενών. Αντιθέτως γίνονται προσλήψεις με τις αντεργατικές και απαράδεκτες 3μηνες συμβάσεις που βάζουν εκπαιδευτικούς σε κατάσταση τραγικής ομηρίας, ενώ δίνονται ντροπιαστικές προφορικές οδηγίες για κάλυψη κενών με παράνομους τρόπους που καταπατούν τα μορφωτικά δικαιώματα χιλιάδων παιδιών που μένουν χωρίς εκπαιδευτικό.

Τα σχολεία μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας, προσθέτοντας μόνο ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα, ενώ ο τιμωρητικός διαχωρισμός για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς καλά κρατεί, με το μέτρο του ελέγχου με 5 τεστ σε 5 ημέρες, το κόστος των  οποίων  επιβαρύνονται οι ίδιοι και επιμένοντας στο απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, την ώρα που η Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος.

Αρνούνται να  δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ, ενώ έχουν αφεθεί στην τύχη τους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αδιαφορούν μπροστά στην αγωνία και για τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας για μείωση του αριθμού μέχρι 15 μαθητ(ρι)ών στο τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και όλες τις προτάσεις του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος εδώ και δυο χρόνια!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!

Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών, την επίθεση στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να παίζουν με τη ζωή μας βάζοντας την αγορά, τα κέρδη των επιχειρήσεων, και τη σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε δηλώσει με κάθε τρόπο ότι επιθυμούμε ανοιχτά σχολεία καθώς τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία και τα μορφωτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά ελλείμματα στους μαθητές μας, από τα τελευταία δύο χρόνια που απείχαν για μεγάλα διαστήματα από τη φυσική παρουσία στα σχολεία, είναι εμφανή.

Ενώ δεν θυμήθηκε να στείλει τα τεστ, ενώ δεν έκανε τίποτα για να προασπίσει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας το μόνο που έκανε ήταν να βγει στα κανάλια για να θυμίσει στους εκπαιδευτικούς τις ποινές που θα έχουν αν δεν συμμορφωθούν στο σχέδιο διάλυσης του σχολείου, σχέδιο με το κωδικό όνομα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση που δημιουργεί απόγνωση για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εξαγγέλλονται προκλητικά πανελλαδικού τύπου εξετάσεις PISA σε ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου με κονδύλι ΕΣΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ και ταυτόχρονα επιδιώκουν την συνέχιση της τράπεζας θεμάτων και την διεύρυνση της ΕΒΕ.

Ντροπή!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναδεικνύεται η ανάγκη σωματεία, ομοσπονδίες, όλοι οι κοινωνικοί φορείς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Η  αναγκαιότητα του κοινού αγώνα και της κοινής δράσης  είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των κλάδων να προχωρήσουν σε 24ωρη  απεργία και συγκεντρώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Ανοιχτά και Ασφαλή σχολεία!

Όχι άλλος εμπαιγμός. Απαιτούμε μέτρα για την προστασία της υγείας μας στα σχολεία αλλά και παντού!

Ο αντιεκπαιδευτικός νόμος εμπορευματοποίησης του δημόσιου σχολείου, της αξιολόγησης και της πειθάρχησης, που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕI

Προτείνουμε Πανεργατική Απεργιακή κινητοποίηση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

Απευθυνόμαστε σε γονείς, φοιτητές και μαθητές (σε συλλόγους, επιτροπές κτλ) με γράμματα σε γονείς, αφίσες κτλ σε κοινές διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, με βάση τις αιχμές που έχουν αναδειχθεί όλο αυτό το διάστημα (άνοιγμα των σχολείων, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις τύπου PISAκτλ).

Απαιτούμε από τις  ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να προκηρύξουν νέα απεργία αποχή κόντρα σε απειλές, δικαστικές αποφάσεις και τη νομιμότητα του ν. Χατζηδάκη με αποφασιστική συνέχιση ακόμα και αν τη βγάλουν παράνομη.

Διευρύνουμε το μέτωπο των 20 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ που έχουν κηρύξει Α/Α! Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής! Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν σε Γ.Σ., τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα και να προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών ζητώντας την προκήρυξη νέας απεργίας αποχής.

– Στηρίζουμε την Πανελλαδική Μέρα Δράσης στις 5/2 ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος και θέρμανσης και την ακρίβεια που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και συλλογικότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *