Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση διακόπτεται από 1η Μαρτίου η διανομή των σχολικών γευμάτων

Τη φετινή σχολική χρονιά τα γεύματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και από αύριο 1η Μαρτίου διακόπτονται για άλλη μία φορά χωρίς προειδοποίηση, λόγω αλλαγής σύμβασης!!! Στη χώρα που η ανθρώπινη ζωή κοστολογείται ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας, που η δημόσια υγεία είναι κατώτερη των εξοπλιστικών δαπανών, που επί 3 συναπτά έτη ο κόσμος έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τρύπια του τσέπη για να σωθεί από την πανδημία, που η ατομική ευθύνη έχει γίνει το νέο εθνικό σύμβολο, τολμάνε να παίζουν έτσι με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που κυριολεκτικά αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους.

Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη. H χώρα βρίσκεται στο έλεος των μνημονίων και της λιτότητας, με την πανδημία να επιταχύνει τη φτώχεια και την ανέχεια, με χιλιάδες νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω ανεργίας, η κυβέρνηση προβάλλοντας το σκληρό ταξικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά απέδειξε ποιες είναι οι προτεραιότητές της. Aδιαφορεί για τα παιδιά του λαού, βλέποντας την οποιαδήποτε παροχή ανακούφισης ως κόστος.

Απαιτούμε να πάψει αυτός ο εμπαιγμός της κοινωνίας, που κοντεύει να μετατραπεί σε αγώνες πείνας!!! Πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι το ίδιο το κράτος με δικά του έξοδα πρέπει να μεριμνήσει για κρατικό πρόγραμμα σίτισης και περίθαλψης των μαθητ(ρι)ών σε όλα τα σχολεία.

Όχι άλλη ελεημοσύνη! Απαιτούμε να συνεχιστεί η διανομή σχολικών γευμάτων ΤΩΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *