ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ –
ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28-3-2015 ώρα: 12.00 MΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Από τις 2/3, στις ελληνικές φυλακές έχει ξεκινήσει μαζική απεργία πείνας των φυλακισμένων αγωνιστών, με διεκδικήσεις που στοχεύουν τον κατασταλτικό πυρήνα του κράτους. Η ποινική, θεσμική και υλική θωράκιση του κράτους αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πολιτική αιχμής με φόντο την παγκόσμια “αντιτρομοκρατική” εκστρατεία, καθώς και την εν εξελίξει παγκόσμια αναδιαρθρωτική επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Οι κρατούμενοι απεργοί πείνας, θέτοντας το σώμα τους ως όπλο, διεκδικούν:

  • Κατάργηση του άρθρο 187 και 187Α με τα οποία διευρύνονται τα πλαίσια ώστε να χωρέσουν περισσότερες πράξεις κι ανεβαίνει ο πήχης της τιμωρίας. Η λειτουργία αυτών των νομοθεσιών ορίζει ειδικούς δικαστές και εισαγγελείς, ειδικές αίθουσες δικαστηρίων, απουσία ενόρκων, μεγαλύτερες ποινές για κάθε αδίκημα και τελευταία τη δίωξη πρόθεσης τέλεσης παρόμοιου αδικήματος. Πρόκειται για ξεκάθαρα εκδικητική νομοθεσία που στοχεύει στην εξόντωση των κρατουμένων.
  • Κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»). Πολλοί διαδηλωτές προφυλακίστηκαν διότι στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών φορούσαν μάσκα προκειμένου να αποφύγουν τα χημικά της αστυνομίας.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ. Πρόκειται για φυλακές υψίστης ασφαλείας, στα πρότυπα των λευκών κελιών της Τουρκίας και των φυλακών τύπου F της Ισπανίας. Μια φυλακή μέσα στη φυλακή για τους πολιτικούς κρατούμενους.
  • Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA,
  • Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί.
  • Την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και όλων των βαριά ασθενών, που βρίσκονται έγκλειστοι.

Το ΔΣ του συλλόγου μας, θεωρώντας τα αιτήματα των κρατουμένων – απεργών πείνας δίκαια θα σταθεί στο πλευρό τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούμε και συμμεριζόμαστε τις πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές που οι ίδιοι έχουν επιλέξει. Η αγωνιστική πρωτοβουλία των πολιτικών κρατουμένων επιβεβαιώνει ότι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία κερδίζονται μέσα από αγώνες, και τη συλλογική δράση των καταπιεσμένων. Και γι’ αυτό αυτός ο αγώνας είναι βαθιά επίκαιρος, βαθιά κοινωνικός και μας αφορά όλους και όλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *