ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ: Ο αγώνας για την υπεράσπιση των 114 συναδέλφων συνεχίζεται!

Δεν υποχωρούμε! Είμαστε όλες/οι ΑΠΕΡΓΟΙ!

Στην νέα παράταση του ΥΠΑΙΘ απαντάμε:

«Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε!

Δεν αλλάζουμε στάση!

 Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!Κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση

Σύλλογοι εκπ/κών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης», «Δημήτρης Γληνός,  «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιόσια – Ζεφύρι – Φυλή, «Ο Περικλής», «Κ. Σωτηρίου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην επίθεση κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ τα σωματεία μας έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Με την σημαντική στήριξη των νομικών μας συμβούλων έχουμε προχωρήσει σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται. Μετά την αίτηση για την κοινοποίηση του φακέλου που οδήγησε στην απόφαση του ΓΓ για ποινές στους/στις εκπαιδευτικούς και τις ενστάσεις που κατατέθηκαν σε ΔΙΠΕ και ΥΠΑΙΘ, έχουμε καταθέσει και γραπτά αιτήματα με πλήρη ενημέρωση των ενεργειών μας και βρισκόμαστε σε αναμονή συνάντησης με τα μέλη των ΠΥΣΠΕ που θα εξετάσουν τις ενστάσεις. Απαιτούμε από τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε νόμιμα κηρυγμένη απεργία-αποχή των σωματείων τους! Είναι υπόλογοι για την στάση τους πολύ περισσότερο που αποτελούν δοτά συμβούλια, τα οποία δεν νομιμοποιούνται μετά την καθολική αποχή των εκπαιδευτικών από τις τηλε-εκλογές! Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που δε δικαιωθούν οι  συναδέλφισσες και οι συνάδελφοί μας!
  2. Σε ότι αφορά τις απαντήσεις που έλαβαν κάποιες/οι από τις/τους διωκόμενες/ους στο αίτημα κοινοποίησης του φακέλου από το ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται ο προκλητικός, παράνομος και πέρα από κάθε τυπική προϋπόθεση εμπαιγμός των εκπαιδευτικών! Στα έγγραφα που επισυνάπτονται εξακολουθούν να λείπουν σημαντικά έγγραφα, τα οποία με βάση τους δικηγόρους μας πιθανά θα κληθούν οι συναδέλφισσες/φοι να αιτηθούν εκ νέου να τους αποσταλούν. Θα ακολουθήσει νέο e-mail που θα τους σταλεί προσωπικά σε περίπτωση που χρειαστεί να προβούν σε κάποια ενέργεια.
  3. Όλο αυτό το διάστημα δηλώνουμε καθαρά ότι η στοχοποίηση των 114 είναι στοχοποίηση όλων μας! Είμαστε όλες και όλοι απεργοί! Για αυτό οι συναδέλφισσές/φοί μας παρέλαβαν και κατέθεσαν μαζικά ενάντια στα χουντόχαρτα Κόπτση-Κεραμέως με δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, δηλώνοντας τόσο τη στήριξη μας όσο και την αποφασιστικότητά μας να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν την απεργία-αποχή και τη μάχη που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της θέσης μας σε αυτό.
  4. Με δημόσιες καταγγελίες και κάλεσμα προς όλα τα σωματεία έχουμε συγκεντρώσει εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης εκπαιδευτικών σωματείων, σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αποφάσεις στήριξης των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ, χιλιάδες υπογραφές συλλόγων διδασκόντων και εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Συνεχίζουμε και καλούμε όλες/όλους να υπογράφουμε ΕΔΩ. Συνεχίζουμε αποφασιστικά για να σπάσουμε την προσπάθεια απομόνωσης του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου και να αναδείξουμε ως μέγιστο το ζήτημα των διώξεων και της αμφισβήτησης του απεργιακού δικαιώματος.
  5. Από την πρώτη στιγμή ως σωματεία απαιτήσαμε συνάντηση με τον ΓΓ Κόπτση και την πολιτική ηγεσία (στις 23/2). Ακόμη και σήμερα το ΥΠΑΙΘ με διάφορες προφάσεις δεν έχει συναντήσει τα εκπαιδευτικά σωματεία, ωστόσο εμείς συνεχίσουμε να πιέζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
  6. Στις 27/2 ζητήσαμε συνάντηση των σωματείων μας με το ΔΣ της ΔΟΕ και τη νομική της σύμβουλο ώστε να δούμε τις ενέργειες και τα επόμενα βήματα. Η νομική σύμβουλος εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ της ΔΟΕ μόλις δύο μέρες πριν την κατάθεση των ενστάσεων ώστε να δει επιτέλους τις ενστάσεις που είχαν ήδη ετοιμάσει οι νομικοί μας σύμβουλοι. Με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ δεν έχει οριστεί ακόμη ραντεβού, ενώ σε δια ζώσης συζήτηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στις 9/3/22, ο ίδιος μας είπε ότι δεν προλάβαν να το συζητήσουν (παρά την επιμονή τόσο των σωματείων μας όσο και εκπροσώπου στο ΔΣ και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ) γιατί έλειπαν στις περιοδείες! Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν κρίνει αναγκαία τη συνάντηση αλλά δεσμεύτηκε να το κουβεντιάσει με το ΔΣ. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και απαιτούμε να σταθεί η ομοσπονδία στο ύψος των περιστάσεων, να στηρίξει με κάθε μέσο τους/τις διωκόμενους/ες και να πάρει όλες τις νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες όπως με τις αντίστοιχες διώξεις της αξιολόγησης ΣΥΡΙΖΑ στο δημόσιο, που οδήγησαν στο να κηρυχθούν αυτές παράνομες! Ξεπερνάει κάθε συνδικαλιστικό προηγούμενο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα να δει τα μέλη-σωματεία και μάλιστα για ένα τέτοιο μείζονος σημασίας ζήτημα.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουν τώρα σε κήρυξη Απεργίας Αποχής για να στηρίξουν τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των απεργών.

7. Το ζήτημα των διώξεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα και οφείλει κάθε πολιτική δύναμη και κόμμα να πάρει θέση! Για το λόγο αυτό με πρωτοβουλία των 5 σωματείων της Αττικής που βρίσκονται σε Α/Α και έχουν διωκόμενους/ες συναδέλφους/ισσες έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα πλην της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη συνάντηση με το ΚΚΕ και έχει οριστεί συνάντηση με το ΜΕΡΑ25. Αναμένουμε να προγραμματιστούν τις επόμενες μέρες συναντήσεις με το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ.

8. Τέλος, σε ότι αφορά τις νέες προκλητικές παραινέσεις-απειλές του ΓΓ Κόπτση για τη νέα «ευκαιρία» που δίνεται στους 114, αλλά και σε όσους/όσες έχουν αναρτήσει τα «ενιαία κείμενα» της ΔΟΕ ως μη γενόμενα, του δηλώνουμε για ακόμη μία φορά: δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Η παράταση στην παράταση αποδεικνύει ότι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνθλίψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει με τις πράξεις του ότι παρά τα λόγια και την εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει – ότι δήθεν η μεγάλη πλειοψηφία έχει αποδεχτεί την αξιολόγηση- δεν πέτυχε τους στόχους του, δεν κατόρθωσε να συναινέσουν οι εκπαιδευτικοί, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί. «Δεν τσιμπάμε» στις απειλές, οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιαζόμαστε!

Οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε ότι αν προχωρήσει η αξιολόγηση θα προχωρήσει ακόμα πιο εντατικά το αποκρουστικό μοντέλο του επιχειρηματικού σχολείου, η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και ο πιο σκληρός ανταγωνισμός και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Ένα  σχολείο που δε θα μας χωράει ούτε εμάς ούτε τους/τις μαθητές/τριές μας.

Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *