Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις των νεοδιόριστων

Συναδέλφισσες-φοι, μπροστά στην πρόσκληση για δήλωση οριστικής τοποθέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ενημερώνουμε όλους/όλες για τα παρακάτω:

  1. Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει ανακοινωθεί πίνακας κατάταξης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με βάση τη μοριοδότηση και πίνακας των οργανικών κενών που υπάρχουν στην περιοχή.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός δηλώνει μέχρι 20 σχολεία προτίμησης
  3. Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός δεν τοποθετηθεί σε σχολείο της προτίμησής του/της, εντός 5 ημερών κάνει συμπληρωματική δήλωση τοποθέτησης στα κενά που έχουν απομείνει.
  4. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν όλα τα σχολεία προτίμησής τους ανεξάρτητα από το αν δίνονται ή αν φαίνεται να έχουν οργανικά κενά, καθώς όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση που στάλθηκε από τη ΔΙΠΕ «μπορεί να προκύψουν κενά κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων» (από συναδέλφους/ισσες που μετατίθενται, άρα αφήνουν οργανικό κενό πίσω τους).
  5. Αν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησης κάποιος/α κριθεί λειτουργικά υπεράριθμος, λόγω μειωμένων λειτουργικών αναγκών σε σχέση με την οργανική αποτύπωση του σχολείου ή το σχολείο βρίσκεται σε αναστολή, τότε σαν υπεράριθμος/η προηγείται στην τοποθέτηση στα κενά των όμορων σχολείων. Θα τοποθετηθεί δηλαδή κατά προτεραιότητα (σε σχέση με τους αιτούντες απόσπαση) σε ένα όμορο σχολείο με αυτό της οριστικής τοποθέτησης  του.
  6. Σε περίπτωση που κάποιος/α εκπαιδευτικός τοποθετηθεί σε σχολείο που δεν επιθυμεί, μπορεί να κάνει αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, δηλαδή σε σχολείο που ανήκει στην Δυτική Αττική, κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, το καλοκαίρι.
  7. Τόσο στην περίπτωση υπεραριθμίας, όσο και στην περίπτωση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, ο/η εκπαιδευτικός δικαιούται κανονικά μετάθεση (εντός ή εκτός ΠΥΣΠΕ) την επόμενη χρονιά και θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει κανονικά την οργανική του, όπως αναφέρεται στην τελευταία εγκύκλιο των μεταθέσεων:

Ενώ και στις επιπλέον διευκρινίσεις που στάλθηκαν (ΥΠΑΙΘ 15-11-2021 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ), διευκρινίζεται σαφώς ότι: «3. Στην συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας. Ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψιν τόσο για μετάθεση από περιοχή σε περιοχή όσο και για βελτίωση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *