ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ στην COSCO

Στηρίζουμε την Απεργία! Καταδικάζουμε την καταστολή!

Να αποσυρθούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις από το Λιμάνι

Το σωματείο «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Λιμενεργατών ΣΤΗΝ COSCO που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Στηρίζουμε την απεργία τους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή 29/4 συνεχίζεται και κλιμακώνεται με τα δίκαια αιτήματα για:

  • Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ανθρώπινες συνθήκες υγείας και ασφάλειας, για την προστασία της ζωής  στις ακραίες συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους 300 συμβασιούχους.
  • Την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό  από την εργοδοσία, τους εκβιασμούς από την κυβέρνηση και το υπουργεί, την παρουσία δυνάμεων καταστολής (Λιμενικό και Αστυνομία) στην COSCO.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με αύρες, ΜΑΤ κι άλλες δυνάμεις από Αστυνομία και Λιμενικό από τα ξημερώματα, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η ενέργειες αυτές είναι αποκαλυπτικές για την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης στην COSCO, αφού προχωρά στη διάθεση των  δυνάμεων καταστολής στην υπηρεσία της πολυεθνικής επιχείρησης. Όμως, αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών!

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων και του λαού στο αγώνα αυτό, ακυρώνει κάθε προσπάθεια για τη συκοφάντηση του αγώνα τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO  με κάθε τρόπο και με φυσική παρουσία. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καμιά θυσία εργάτη για να αυγατίσουν τα κέρδη τους  η COSCO και τα αφεντικά.

Το σωματείο μας θα ενισχύσει των αγώνα των εργατών στην COSCO  και  ενημερώνουμε το σύνολο των εργαζομένων ότι για την υλική και οικονομική ενίσχυση των  συνάδελφών  μας στην COSCO υπάρχει  στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διαμορφωμένος χώρος για συγκέντρωση υλικών (διατροφής και πρώτης ανάγκης) για τη στήριξη των εργατών.

Δηλώνουμε  αλληλέγγυοι στους λιμενεργάτες και στις κινητοποιήσεις τους , που κρατάνε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων!

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το αυτονόητο: να μην κινδυνεύει η ζωή τους κάθε λεπτό στον χώρο εργασίας.

Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο συνάδελφο!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ! 

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *