Τακτική Γενική Συνέλευση Δευτέρα 30/5 – Εκλογές για αντιπροσώπους για συνέδριο ΔΟΕ Τετάρτη 1/6

Συναδέλφισσες-φοι,

Το ΥΠΑΙΘ, επικαλούμενο τον νόμο Χατζηδάκη, αποφάσισε για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για τη διεξαγωγή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για αντιπροσώπους για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ θεωρώντας ότι αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωτικού πολέμου και διωγμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν.

Το ΔΣ του συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ στη τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών αποκλειστικά ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ και μη εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη!

Με βάση αυτή την εξέλιξη η συνέλευση και οι εκλογές πραγματοποιούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ και ΧΩΡΙΣ άδεια. Συγκεκριμένα:

  1. η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/5 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων. Συζητάμε και αποφασίσουμε σχετικά με την πολιτική συγκυρία, τα θέματα της 91ης Γ.Σ. του κλάδου, τα μεγάλα ζητήματα για την εκπαίδευση και την εργασία την εποχή της κρίσης και των μνημονίων.
  2. η ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα γίνει την Τετάρτη 1/6, στο 4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων από τις 1.30μμ έως τις 6.30μμ.

Οι παρατάξεις καθώς και οι μεμονωμένοι/ες υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο mail του συλλόγου μας syllogosfilis@gmail.com ως την Τετάρτη 25/5/2022.

Στη Γ.Σ. και στην εκλογική διαδικασία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση στα σχολεία του Συλλόγου, οργανική, απόσπαση.

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή της συνδρομής για το συνδικαλιστικό έτος 2021-2022

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για να θεωρείται κάποιος/κάποια μέλος του συλλόγου και να δικαιούται συμμετοχή στις διαδικασίες, χρειάζεται να έχει πληρώσει τη συνδρομή του/της.

Οι συνάδελφοι/ισσες που βρίσκονται στο σύλλογό μας και μισθοδοτούνται από άλλη διεύθυνση, οι αναπληρωτές/τριες, οι ωρομίσθιοι και όσοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουν εκκρεμότητες, για να συμμετέχουν στη Γ.Σ. και στην εκλογική διαδικασία θα μπορούν να τακτοποιούνται οικονομικά και την ημέρα των εκλογών. Σημειώνουμε ότι όσες και όσοι συναδέλφισσες και συνάδελφοι έχουν πληρώσει συνδρομή στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι οικονομικά τακτοποιημένοι/ες.

Συνδρομές

Η συνδρομή των αναπληρωτ(ρι)ών πλήρους ωραρίου ανέρχεται στα 17 ευρώ (15 ευρώ για τη ΔΟΕ και 2 ευρώ για το σύλλογο), μειωμένου ωραρίου στα 9 ευρώ (7 ευρώ για τη ΔΟΕ και 2 ευρώ για το σύλλογο) και θα πρέπει να καταβληθεί την ημέρα των εκλογών στον ταμία του συλλόγου Χονδρό Δημήτρη. Για τους μόνιμους και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς η συνδρομή των 30 ευρώ θα κρατηθεί όπως κάθε χρόνο σε 6 δόσεις Ιανουάριο-Ιούνιο. Οι αποσπασμένοι ή με μετάθεση θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό τη μέρα των εκλογών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η συμμετοχή όλων μας στη Γ.Σ. του συλλόγου είναι χρήσιμη και αναγκαία. Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση και στη λήψη των αποφάσεων για όλα όσα μας αφορούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα συνδικάτο που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, για ένα σύλλογο πραγματικό πρωταγωνιστή στις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου, που μακριά από τις λογικές της αδράνειας και της ήττας θα ξεδιπλώνει τη δράση του με αυτοτέλεια από το κράτος και τους μηχανισμούς του, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της εκπαίδευσης, με αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *