Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ! Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται!

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία!

22 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.  

Ο σύλλογος «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» με απόφαση της Γ.Σ. προκήρυξε απεργία αποχή προχωρώντας σε αυτό που όφειλε και δεν έκανε η ΔΟΕ!Κόντρα σε απειλές και τρομοκρατία, με αποκορύφωμα τη στοχοποίηση των 114 συναδέλφων/ισσών διευθυντ(ρι)ών και προϊσταμένων, που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων τους δήλωσαν και δηλώνουν Απεργία-Αποχή, παρά τις διαρκείς παρατάσεις, απόδειξη ότι τα σχέδια ΥΠΑΙΘ και κυβέρνησης δεν προχωρούν απρόσκοπτα, οι εκπαιδευτικοί περήφανα στέλνουμε μήνυμα:

Δίνουμε αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας για το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς! Για να μην περάσει η αξιολόγηση που προωθεί την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση, την υποταγή, την πειθάρχηση. Δεν θα υπηρετήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου, μέσω της αξιολόγησης και των άλλων προβλέψεων του Ν. 4823/21.

Καλούμε όλες/όλους σε ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ από την αξιολόγηση

Απαιτούμε τώρα από τη ΔΟΕ να προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Συναδέλφισσες-φοι,

Λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων το Υπουργείο επανέρχεται με μια ακόμα καταληκτική ημερομηνία, αυτή της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Η διαδικασία της φάσης αυτής αφορά ολόκληρο τον σύλλογο διδασκόντων, που καλείται να συνεδριάσει και να αποφασίσει τι θα αναρτήσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ (ανάρτηση ως 25/6).

Σε συνέχεια της δράσης μας όλη τη χρονιά, καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία-αποχή και να  απέχουμε και από αυτή την τελευταία φάση της αξιολόγησης.

  • Σε περίπτωση που κληθεί σύλλογος διδασκόντων και η πλειοψηφία του συλλόγου είναι σε απεργία αποχή και αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, η συνεδρίαση ΔΕΝ πραγματοποιείται.
  • Στην περίπτωση που όλος ο σύλλογος διδασκόντων είτε πλειοψηφικά, είτε ομόφωνα  αποφασίσει την συμμετοχή του  στη απεργία αποχή, στα νέα πεδία της πλατφόρμας αναρτούμε το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων πλειοψηφικά ή ομόφωνα συμμετέχει νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του συλλόγου μας «Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 5 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της.

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1931 Δ’ (3/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1945 Δ’ (5/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1947 Δ’ (8/11/2021)

  • Οι διευθυντές/ντριες να μην καταγράψουν στις πλατφόρμες της αξιολόγησης χωρίς να καλέσουν σύλλογο διδασκόντων με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ενημέρωση των εκπαιδευτικών 48 ώρες πριν) και καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια παραπληροφόρησης.
  • Καλούμε επίσης τους διευθυντές/ντριες να συμμετέχουν στην απεργία αποχή του συλλόγου και σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που βρίσκονται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις των ΣΔ. Στηρίζουμε πλήρως, με όλους τους τρόπους τους συλλόγους διδασκόντων απέναντι σε πιέσεις, απειλές κι εκβιασμούς. Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη! Καλούμε κάθε σύλλογο διδασκόντων που δεν γίνεται σεβαστή η συλλογική του απόφαση από την/τον διευθυντρια/ντη να ενημερώσει τον σύλλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του συλλόγου καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες, προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες στα σχολεία που δεν έχουν προχωρήσει στην απεργία αποχή του συλλόγου, να υπογράψουν τη συμμετοχή τους και να σταματήσουν κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση.

2. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων για να υπάρχει απαρτία στο όργανο απαιτείται οι παρόντες να είναι περισσότεροι από τους απόντες (50%+1) στο σχολείο. Εάν δεν υπάρχει απαρτία (συμμετέχουν, δηλαδή, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην απεργία-αποχή), η συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται και δεν συντάσσεται σχετικό πρακτικό στο Βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων. Εάν υπάρχει απαρτία, οι συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή απαιτούν να καταχωρηθεί  το περιεχόμενο της δήλωσης, ως άποψή τους, στο βιβλίο πρακτικών, ώστε να γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και να μην υποχρεωθούν στη συμμετοχή τους στην αξιολογική διαδικασία. Τονίζουμε ότι οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενοι/νες που συμμετέχουν στην απεργία αποχή καλύπτονται (λόγω της συμμετοχής τους σε νόμιμη απεργία) από τα όσα ορίζει το άρθρο 10 παρ.1 της Υ.Α. Επομένως δεν είναι υποχρεωμένοι να προβούν «…σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο…» ούτε «…Οι αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές για τους εκπαιδευτικούς που ορίζει να συμμετέχουν στις εν λόγω ομάδες.»

3. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

Γνωρίζουμε ότι δίνουμε μιας μάχη που αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη. Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε μέχρι τη νίκη τον αγώνα ενάντια στο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *