Ο εκφοβισμός & η τρομοκρατία δε θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Μεσσηνίας!

Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η δίωξη των δυο προϊσταμένων νηπιαγωγών που διώκονται επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης και τώρα, μετά από την αδιανόητη ενέργεια της Δ/ντριας της Δ/νσης ΠΕ Μεσσηνίας και του ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας, παραπέμπονται σε Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δικαστούν!

Δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών από το ΠΥΣΠΕ και διώκονται σαν να διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να βάλει νους, την ώρα που τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιων Διευθύνσεων, δικαίωσαν αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων/ισσών και πουθενά πανελλαδικά δεν διώκονται συνάδελφοι με αντίστοιχες κατηγορίες!

Φαίνεται δεν γνωρίζουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ και η Δ/νση ΠΕ Μεσσηνίας πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας.

Αυτές οι ενέργειες κρίνονται επικίνδυνες, απαράδεκτες και αντισυναδελφικές και μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, ενώ φυσικά δε συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς είναι πέρα και έξω από τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής. Πλήττουν το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία διότι οι απειλητικές ποινές κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω στα κεφάλια των συναδέλφων, αποπροσανατολίζουν την προσοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και των γονέων από τα πραγματικά προβλήματα της δημοσίας εκπαίδευσης και εστιάζουν σε γραφειοκρατικές ενέργειες λες και αυτές είναι το άπαν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά πως το Σχολείο στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και το δημόσιο χαρακτήρα του ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου οδηγούν τους/τις συναδέλφους-ισσες σε εργασιακή εξουθένωση, γι΄ αυτό είναι ανήκουστο και άδικο να διώκονται οι δύο συναδέλφισσες.

Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το κλίμα εκφοβισμού και η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται να επιβληθεί στους/στις συναδέλφους-ισσες και στα σχολειά μας. Βάσει αυτού του αντιεκπαιδευτικού νόμου, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου, διώκονται και οι συναδέλφισσες.

Με την έναρξη της φετινής χρονιάς να διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση για την κατάργηση των νόμων που επιδιώκουν να διαμορφώσουν εκπαιδευτικούς υποταγμένους που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους. Να μην μετατραπούν τα σχολεία μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

Επιπλέον διανύουμε μια περίοδο που οι ζωές των εργαζομένων έχουν ριχτεί στον Καιάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης και επιχειρείται συνολικά η επαναφορά σε λογικές εργασιακού μεσαίωνα τόσο από την κυβέρνηση όσο και το ΥΠΑΙΘ.

Η απάντηση θα δοθεί από το ζωντανό εκπαιδευτικό κίνημα. Υπερασπιζόμαστε και συντασσόμαστε στο πλευρό των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας που αδίκως οδηγούνται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί αναγνωρίζουμε το αυτονόητο, το ωράριο και η πραγματικότητα στα νηπιαγωγεία εξουθενώνουν και εξοντώνουν τους/τις νηπιαγωγούς και πως η αξιολόγηση δρομολογείται για να ισοπεδώσει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Απέναντι σε κάθε απειλή και δίωξη χρειάζεται να απαντάμε αγωνιστικά, μαζικά, συλλογικά και αποφασιστικά. Στέλνουμε το μήνυμα πως οι εκπαιδευτικοί δεν σκύβουν το κεφάλι και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δικαιωμάτων μας!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *