Καμία ανοχή στο σύστημα και την εξουσία που γεννά και καλύπτει βιαστές και μαστροπούς

Μέσα σε ένα άκρως δυστοπικό τοπίο και με όσα συμβαίνουν γύρω μας, τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την εγκληματική δράση ενός «ευυπόληπτου» πολίτη, ο οποίος αφού κακοποίησε ο ίδιος ένα 12χρονο κορίτσι, στη συνέχεια το εξέδιδε σε όμοιούς του, προφανώς «ευυπόληπτους» και πέρα από κάθε υποψία πολίτες. Ένα 12χρονο παιδί, η ομορφιά του κόσμου, βρέθηκε έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις «ανθρώπων» υπεράνω κάθε υποψίας και βιάστηκε επανειλημμένα. Κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που θεωρούν και πιστεύουν ότι το σύστημα που τους «γέννησε» θα τους καλύψει και θα τους αφήσει ατιμώρητους για τις πράξεις τους.

Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» προσπαθεί, μετά από όλα αυτά τα σκάνδαλα που συνεχώς  βγαίνουν στη φόρα, να μας πείσει ότι  οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, όλος ο κόσμος που αντιδρά στα αντιλαϊκά νομοσχέδια τους πρέπει να αντιμετωπίζονται με καταστολή και με βία, ενώ οι «ευυπόληπτοι» πολίτες που φωτογραφίζονται με κυβερνητικά πρόσωπα, πρόσωπα της ασφάλειας και της εκκλησίας συγκαλύπτονται από αυτή την κυβέρνηση.

Τα  συστημικά κανάλια  και μέσα ενημέρωσης, δεξί χέρι του συστήματος, συνεχίζουν να «κακοποιούν» το παιδί  καθώς δημοσίευσαν φωτογραφίες του, ενώ  βρίσκονται συνεχώς με κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας  με τα στοιχεία  του παιδιού να έχουν γίνει γνωστά και είναι μέγα ερώτημα πώς το κοριτσάκι θα μπορέσει να πάει ξανά στο σχολείο και να επιβιώσει μέσα σε αυτό το άγριο και ζοφερό  περιβάλλον. Για ακόμη μία φόρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση όπου προστατεύεται ο θύτης και όχι το θύμα, με έλλειψη  ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας  για ένα τόσο σοβαρό  θέμα.

Άλλη μια περίπτωση όπου  το κοινωνικό κράτος είναι απών καθώς εδώ και πάνω από ένα μήνα, από την στιγμή που έγινε η επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών για να δοθεί ψυχολογική βοήθεια και στήριξη στη 12χρονη αλλά και στην οικογένειά της.

ΦΤΑΝΕΙ…ΩΣ ΕΔΩ!

Καμία ανοχή  στο σύστημα και την εξουσία που γεννά και καλύπτει βιαστές και μαστροπούς.

Η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την επίθεση στις ζωές μας, την συγκάλυψη ειδεχθών εγκλημάτων, την δράση ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι πάνω από νόμους λόγω των γνωριμιών τους και ταυτόχρονα την συνεχή δίωξη των αδύναμων αυτού του κόσμου.

Με χίλιους τρόπους υπονομεύεται το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον των μαθητών και μαθητριών μας. Δεν θα το ανεχτούμε πια.

Απαιτούμε από την δικαιοσύνη να φέρει στο φως τα στοιχεία όλων των παιδοβιαστών και όσων εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Καλούμε την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές να στηρίξουν οικονομικά και ηθικά το παιδί και την ευάλωτη οικογένειά του. Τη  γειτονιά να δείξει  την έμπρακτη αλληλεγγύη της και να αποτελέσει μια «αγκαλιά» για την επιζώσα. Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από τον ίδιο το δήμο και το κράτος προς το παιδί και την οικογένεια του, δημόσια μέριμνα για οικονομική και ψυχολογική  υποστήριξη.

Καλούμε τους συλλόγους, τις ενώσεις και την ομοσπονδία γονέων να πάρουν θέση με ανάλογα ψηφίσματα για το έγκλημα που έγινε σε μια από τις γειτονιές μας, που αφορά όλους μας.

Οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του με όποιο τρόπο μπορούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *