Συλλαλητήριο για την Υγεία, διοργανώνουν Σωματεία και Μαζικοί Φορείς Δυτικής Αθήνας- Μενιδίου και Φυλής την Πέμπτη 14 Μάη στις 7:00 μμ στο Υπουργείο Υγείας

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών της Δυτικής Αθήνας

Συλλαλητήριο για την Υγεία, διοργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και Μαζικοί Φορείς Δυτικής Αθήνας- Μενιδίου και Φυλής την Πέμπτη 14 Μάη στις 7:00 μμ στο Υπουργείο Υγείας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το μεγάλο, ελπιδοφόρο συλλαλητήριο που οργάνωσαν πάνω από 60 φορείς, σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής στις 21 Μάρτη αποτέλεσε έναν σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στην υγεία-πρόνοια, για ανακούφιση απέναντι στην αθλιότητα που ζουν κάθε μέρα ασθενείς και υγειονομικοί. Ήταν συνέχεια των προσπαθειών της προηγούμενης περιόδου για διεκδίκηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας στη Δυτική Αθήνα.

Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αφήνει παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερους και πιο μαζικούς αγώνες. Κανείς να μη συμβιβαστεί με την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία-πρόνοια στη δυτική Αθήνα.

Οι πρωτοβουλίες μας, το σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων αγκαλιάστηκαν από πλήθος ακόμα φορέων, από 12 σωματεία Υγειονομικών και ΑΜΕΑ, από εκπαιδευτικούς συλλόγους, από συλλόγους σπουδαστών σε σχολές Υγείας.

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την Υγεία απέδειξαν και στον πιο καλόπιστο ότι ήταν «άνθρακες ο θησαυρός».

• Προσλήψεις που δε φτάνουν «ούτε για ζήτω» (17.000 υγειονομικοί έχουν φύγει από τη δουλειά τα τελευταία χρόνια, 30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις),
• Ισότιμο «ξεζούμισμα» ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας
• Δωρεάν είσοδο αλλά πανάκριβη έξοδο από τα νοσοκομεία (η κατάργηση του περιβόητου 5ευρου, αν δεν αντικατασταθεί, αφορά μόνο το 5% των πληρωμών της λαϊκής οικογένειας στο δημόσιο σύστημα υγείας)
• Νέες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας λέει ευθαρσώς ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν, για την ανάγκη “να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, για τους απλήρωτους εργαζόμενους των δομών υγείας-πρόνοιας (εφημερίες, υπερωρίες, νυχτέρια).

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι, για το 2015, θα εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός, που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, και ο οποίος μειώνει ακόμα περισσότερο την ήδη ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση. Θα μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, πολλά νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας.

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΩΡΑ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

Στο Eurogroup και τους άλλους αυτούς «θεσμούς» ΔΕΝ διαπραγματεύονται για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις. ΔΕΝ τσακώνονται για την αύξηση της χρηματοδότησης στην υγεία και την πρόνοια, για την υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων. ΔΕΝ συζητάνε για χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συζητάνε πώς το κράτος θα στηρίξει με ζεστό χρήμα, κονδύλια και άλλες ελαφρύνσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, πώς θα γίνουμε ακόμα φθηνότεροι εργαζόμενοι χωρίς δωρεάν παροχές υγείας, πώς θα εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας. Μόνο τα μέτρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα κοστολογούνται σε 8 δις € που θα καλεστεί να τα πληρώσει πάλι ο λαός.

Παρόμοια μέτρα άλλωστε παίρνουν σε όλες τις γώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από το τα μέτρα που παίρνουν έχουν «υφεσιακό» ή «αναπτυξιακό» χαρακτήρα, το εάν έχουν μνημόνιο ή όχι, από το εάν ακολουθούν περιοριστική πολιτική τύπου «Μέρκελ» ή επεκτατική τύπου «Ομπάμα».

Όσο βαδίζουμε στον αντιλαϊκό μονόδρομο της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Διεκδικούμε πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, της ιδιωτικοποίησης δομών και υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας και κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα) πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
• Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕ
• Να περάσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας η Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
• Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
• Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 14 Μάη στις 7:00 μμ στο Υπουργείο Υγείας
(προσυγκέντρωση 6:30 μμ στην Ομόνοια)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *