Ενημερωτικό της Συγκέντρωσης στο Υπ.Υγείας από Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της Δυτικής Αθήνας, Μενιδίου και Φυλής

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας διοργανώνωσαν Λαϊκές Επιτροπές και φορείς της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής με σύνθημα «Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών της Δυτικής Αθήνας».

Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και μετέπειτα πορεύτηκαν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα όπως «Φράγκο δεν υπάρχει για Πρόνοια Υγεία, θάλασσες ευρώ για την πλουτοκρατία», «Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», «Χωρίς γιατρούς αφήνουν το λαό για να θησαυρίζει το κεφάλαιο».

Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Στην Ομόνοια μίλησε ο Γιάννης Γαλανόπουλος εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αττικό και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών). Έξω από το υπουργείο χαιρετισμό απηύθυνε ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στο ΙΚΑ Μενιδίου και δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. «Άνθρακες ο θησαυρός», ήταν το συμπέρασμα από τις απαντήσεις που πήραν.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματα, προβάλλοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα» και «δεν υπάρχουν λεφτά». Ακόμα και οι περίφημες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία φαίνεται πως βρίσκονται στον πάγο.

Ο υπουργός είπε πως στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες από αυτές θα γίνουν το φθινόπωρο, ενώ όσον αφορά τους γιατρούς δεν θα γίνουν προσλήψεις πριν το 2016. Τα δραματικά κενά και οι ελλείψεις θα «μπαλωθούν» όπως όπως με κάθε λογής ευέλικτες μορφές εργασίας. Έτσι, ο Α. Ξανθός ανέφερε πως θα προσπαθήσει να μετατρέψει σε «οχτάμηνα» τα «πεντάμηνα» της «κοινωφελούς εργασίας».

Όσον αφορά το αίτημα για επαναλειτουργία δομών Υγείας που έκλεισαν, όπως του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (Αγία Βαρβάρα), για το οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν προεκλογικά υποσχέσεις, συνέστησε στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους να «περιμένουν» τη βελτίωση της κατάστασης της οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *