Στηρίζουμε και καλούμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 20/10, 13.00, Προπύλαια ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση

Η συνεχής επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έχει ως στόχο το χτύπημα του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των μέτρων ολοκληρωτικής έμπνευσης, απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών  και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της και τσακίσει τις φοιτητικές και νεολαιίστικες διαμαρτυρίες και αντιστάσεις. Την πολιτική της  εμπορευματοποίησης  και ιδιωτικοποίησης  της δημόσιας εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην  εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστημίου και δημόσιου σχολείου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.  Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση, η μείωση  των εισακτέων  στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων,  αποτελεί εφαρμογή  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων είχε ως αποτέλεσμα την Τρίτη 18/10 ένας 19χρονος έπεσε από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης γιατί η αίθουσα ήταν κατάμεστη λόγω της σύμπτυξης τμημάτων αφού δεν προσλαμβάνεται ο αναγκαίος αριθμός καθηγητών.

Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, έχουν ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως η αστυνομία δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ταυτόχρονα δυναμώνουν τον αγώνα τους για δωρεάν σπουδές, στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν

Τα σωματεία θα στηρίξουν τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε  μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ

Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *