ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στα ΧΑΥΤΕΙΑ, 9/11, 11.00 π.μ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΥΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΡΑ!

ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ! 

Η κυβέρνηση εμφανίζει την κατάσταση φτώχειας  ως φυσικό φαινόμενο, για την οποία φταίνε ο πόλεμος και η πανδημία!  Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο – που πλησιάζει πλέον τη 15ετία – συνεχών μειώσεων των εισοδημάτων μας, έρχεται να προστεθεί η εκτόξευση του πληθωρισμού πάνω από 12%, που ουσιαστικά εξανεμίζει το όποιο διαθέσιμο εισόδημα. Μια 15ετία η οποία χαρακτηρίστηκε επίσης απ’ τη συρρίκνωση κοινωνικών δομών, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών τομέων όπως αυτοί της ενέργειας, των μεταφορών, και της ΔΕΗ. Επιλογές των κυβερνήσεων -τωρινής και προηγούμενων-… τα αποτελέσματα των οποίων βιώνει πλέον καθημερινά ο κάθε εργαζόμενος που καλείται να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που δυσκολεύεται να καλύψει το κόστος μετακίνησης ή πάγιες ανελαστικές του υποχρεώσεις ακόμα και για τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Το βιώνουν και οι εκπαιδευτικοί, που βλέπουν τους καθηλωμένους μισθούς τους να εξανεμίζονται, ενώ οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα όταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να ξαναστήσουν σπιτικό πάλι από την αρχή.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας με βία, τρομοκρατία και καταστολή. Μια περίοδος η οποία χαρακτηρίστηκε από μια συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης της συλλογικής δράσης, της αντίστασης και των διεκδικήσεων απ’ την πλευρά των εργαζομένων. Μια περίοδο που ολοκληρώνεται με την προσπάθεια εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη, ο οποίος στοχεύει στην πλήρη κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την απονεύρωση κάθε δυνατότητας των εργαζομένων, μέσω διαδικασιών που αυτοί επιλέγουν, να υπερασπιστούν τη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη οι Υπουργοί της Κυβέρνησης οδηγούν στα δικαστήρια το σύνολο σχεδόν των σωματείων που προκηρύσσουν απεργίες και όλες κρίνονται παράνομες. Παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση κι εργασία βρίσκονται στο στόχαστρο

Στην εκπαίδευση η Ν.Δ. προχωρά σε βαθιές αντιδραστικές τομές για το Δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο, με την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ, τις δεξιότητες από το νηπιαγωγείο, την «αυτονομία» στην λειτουργία των σχολείων, το διευρυμένο ολοήμερο, τη μεγέθυνση της ελαστικής εργασίας, τις δηλώσεις για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, το άνοιγμα σχολείων χωρίς μέτρα, την εξίσωση πτυχίων δημόσιων ΑΕΙ με ιδιωτικά κολέγια, τον νόμο για τα Πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, κομμάτια ενός puzzle που στοχεύει στην αλλαγή του DNA της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι νέες δομές που εντάσσονται στην ατομική αξιολόγηση (μέντορες/ενδοσχολικοί συντονιστές/εκπαιδευτικοί όμιλοι) εντείνουν τον ανταγωνισμό και την ιεραρχία στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων, διαλύουν τον σύλλογο διδασκόντων, αλλάζουν τη δομή του δημόσιου σχολείου, καθιερώνουν εσωτερικούς και ανταγωνιστικούς μηχανισμούς ελέγχου στα πλαίσια της προώθησης της κουλτούρας αξιολόγησης. Παράλληλα η ελαστική  εργασία «καλά κρατεί» καθώς οι αναπληρωτ(ρι)ές αναμένεται να καλύψουν και φέτος πάνω από το 1/4 των αναγκών σε προσωπικό παρά τους διορισμούς που έγιναν  κάτω από την πίεση του κινήματος.  

Αυξήσεις στους μισθούς για να ανταπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση  απειλούν πλέον την επιβίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους με τα ψίχουλα των διάφορων τύπων επιδομάτων, όταν η μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών συνεχίζεται για περισσότερα από 10 χρόνια. Σε τραγική μοίρα βρίσκονται οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές. Χαρακτηριστικά το 2009 ένας νεοδιόριστος, χωρίς προϋπηρεσία και παιδιά, έπαιρνε 14 μισθούς των 1.150 €, και σήμερα παίρνει 12 μισθούς των 737 € με μεγαλύτερη φορολογία και με πληθωρισμό  που τρώει τον ένα μισθό κάθε χρόνο!

Η κυβέρνηση δεν είναι αήττητη!

Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ο νικηφόρος αγώνας της efood, οι ηρωικοί αγώνες στην COSCO και στην Λάρκο, οι μεγαλειώδεις συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και οι συνεχείς κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο  δικός μας μεγάλος αγώνας και πέρσι και φέτος ενάντια στην αξιολόγηση, επιβεβαιώνουν τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνονται για τη νίκη των αγώνων και για ένα ισχυρό κίνημα ανατροπής.

Διεκδικήσεις αιτήματα

Ÿ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά!  Επαναφορά του 13ου- 14ου μισθού.

Ÿ Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζόμενους. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.

Ÿ Καμία ιδιωτικοποίηση. Δημόσια δωρεάν καθολική υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, παιδεία. Καμία εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών. Άμεση επαναφορά στο δημόσιο όλων των εταιρειών κοινωφελούς χαρακτήρα (ρεύμα, ενέργεια, τρένα, λιμάνια κλπ).

Ÿ Διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους- τραπεζίτη.

Ÿ  Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς και χωρίς όριο ηλικίας. Κάτω τα χέρια από την πρόωρη συνταξιοδότηση!

Ÿ Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά – Τοποθετήσεις με διαφάνεια  στη βάση των προτάσεων του κλάδου.

Ÿ Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση  όλων των νεοδιόριστων του 2020.

Ÿ Άμεση χρηματοδότηση τώρα της παιδείας και έκτακτο κονδύλι για τα σχολεία για να ανταπεξέλθουν στις  αυξημένες απαιτήσεις στη λειτουργία τους.

Ÿ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

Ÿ Μέτρα στήριξης της διαβίωσης νεοδιόριστων και αναπληρωτών συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο διαμονής τους.

 Ÿ Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν τα εξεταστικά πλέγματα (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA).

 Ÿ Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση –  αυτονομία της σχολικής μονάδας. Με όπλο την απεργία αποχή να σταματήσουμε την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας  και την προώθηση μέτρων ατομικής αξιολόγησης (μέντορες, συντονιστές).

 Ÿ Μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, καθαρίστριες, απαραίτητα υλικά, κ.ά.). Δωρεάν τέστ για όλους – Όχι στις διακρίσεις

Ÿ Όχι στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση, μη εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Ÿ Όχι για τους εξοπλισμούς. Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές ανάγκες.

Ÿ Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Όχι στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Ÿ Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *