Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις όσων συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές που έχουν κηρύξει οι ΕΛΜΕ

Με υπογραφή του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος γιατί δεν όρισε μέντορες κι ενδοσχολικούς συντονιστές αφού συμμετέχει στην προκηρυγμένη Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά. Αντίστοιχη δίωξη έγινε από τον ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας ο οποίος κάλεσε σε απολογία εκπαιδευτικούς γιατί συμμετέχουν στην προκηρυγμένη Απεργία Αποχή από μέντορες κι ενδοσχολικούς συντονιστές της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Οι Διευθυντές ΔΙΔΕ Πειραιά και ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας επιδιώκουν την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, επικίνδυνη εξέλιξη, είναι συνέχεια της περσινής απόπειρας διώξης των προϊσταμένων και διευθυντ(ρι)ων που συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή των σωματείων μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό αυτών των παραπομπών αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Αποτελεί εκτροπή αυτή η εξέλιξη, που δεν θα περάσει! Το αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή των εργαζομένων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν έχουν προσβληθεί, δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα κουρελόχαρτο σκοτεινών εποχών και καθεστώτων διώκοντας συναδέλφισσες/ους που τιμούν τον κλάδο μας με τη συμμετοχή τους στους συλλογικούς αγώνες! Αυτές οι ασφαλίτικες μέθοδοι του Υπουργείου Παιδείας και των διευθυντών εκπαίδευσης, οι διώξεις εκπαιδευτικών, η στοχοποίηση συναδέλφων, σχολείων και εκπαιδευτικών σωματείων μας αφορούν όλους! Δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι στις πλάτες όλης της μαχόμενης εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο κάθε σχολική μονάδα κάθε εκπαιδευτικού σωματείο που απειλείται. Λέμε καθαρά: Καμιά κύρωση, καμιά ποινή, κάτω τα χέρια σας από τους απεργούς, σε όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν τώρα θέση και αποφάσεις μάχης απέναντι στον ολοκληρωτικό κατήφορο της κυβέρνησης του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού.

Ως σύλλογος συμμετέχουμε σε όλες τις κινηματικές δράσεις για τη στήριξη, την κάλυψη και την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και τα εκπαιδευτικά σωματεία που στοχοποιούνται και διώκονται.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες σε επαγρύπνηση απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή του Υπουργείου και σε ανυποχώρητη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο.

Κανένας μόνος του! Καμιά μόνη της! Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη! Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούν οριστικά οι συνάδελφοι!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *