Οδηγίες για την Απεργία Αποχή του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας – Σχεδιασμός Δράσης –Συντονιστές Ομάδων Δράσης

Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία του ν.4823/21 για την αξιολόγηση!

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής του συλλόγου μας από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας!

Οι συντονιστές/στριες ομάδων δράσης ανεβάζουμε δήλωση Απεργίας Αποχής στην πλατφόρμα του ΙΕΠ! Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια!

Στο σύλλογό μας εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες υπέγραψαν τη δήλωση Απεργίας Αποχής την οποία έχει κηρύξει ο σύλλογος «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» από πέρυσι και ξαναψηφίστηκε στις 7/9/22 στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται όλο και πιο καθαρά ότι η αξιολόγηση, και όλο το νομοθετικό πλαίσιο του ν.4823, έχει ως στόχο να μετατρέψει το σχολείο σε ανταγωνιστική επιχείρηση, να δημιουργήσει ιεραρχικές και βαθμολογικές κατατάξεις των σχολείων και να μετατρέψει τις σχέσεις συναδελφικότητας σε κανιβαλικές συμβιώσεις. Έχουμε όλες και όλοι κατανοήσει ότι η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον του κλάδου, αλλά για το σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης, ειδικά μπροστά στην επικείμενη απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση.

  • Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά με την ανάρτηση της δήλωσης Απεργίας Αποχής στο πεδίο που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο 10/12/2022.
  • Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να αναρτήσουν  τη δήλωση της Απεργίας Αποχής στις πλατφόρμες εν όψει της Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.
  • Τα σχέδια δράσης πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στις σχολικές μονάδες που η πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων είναι σε Απεργία Αποχή  δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναρτηθούν σχέδια δράσης μονοπρόσωπα ούτε από τους συντονιστές ούτε από κανέναν/καμιά άλλον/η, ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή.

Βήματα που ακολουθούμε για την ανάρτηση της Απεργίας Αποχής στο Α.Σχεδιασμός της δράσης και στα πέντε πεδία:

  • για όσους/όσες είναι συντονιστές ομάδων και ο σύλλογος διδασκόντων είναι σε Απεργία Αποχή τότε καταγράφουν: 

Σας ενημερώνουμε ότι η πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων κι εγώ συμμετέχουμε νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του «Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 5 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της και η οποία επικαιροποιήθηκε με την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στις 7/9/2022.

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1931 Δ’ (3/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1945 Δ’ (5/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1947 Δ’ (8/11/2021)

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

  • για την περίπτωση που η ομάδα ομόφωνα ή πλειοψηφικά συμμετέχει στην Απεργία Αποχή:

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα εργασίας πλειοψηφικά ή ομόφωνα κι εγώ συμμετέχουμε νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του «Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 5 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της και η οποία επικαιροποιήθηκε με την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στις 7/9/2022.

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1931 Δ’ (3/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1945 Δ’ (5/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1947 Δ’ (8/11/2021)

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης από εμάς.

  • για την περίπτωση που μόνο ο συντονιστής ομάδας συμμετέχει στην Απεργία Αποχή:

Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω  νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του «Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στον οποίο είμαστε μέλη και προκηρύχθηκε με την από 5 Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της και η οποία επικαιροποιήθηκε με την απόφαση της ΓΣ του συλλόγου «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στις 7/9/2022.

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1931 Δ’ (3/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1945 Δ’ (5/11/2021)

έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ν. Ι. Παπαχρήστου, αριθμός 1947 Δ’ (8/11/2021)

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης από εμένα

Καλούμε επίσης τους διευθυντές/ντριες σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που βρίσκονται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις τους.

Στηρίζουμε πλήρως, με όλους τους τρόπους τους συλλόγους διδασκόντων απέναντι σε πιέσεις, απειλές κι εκβιασμούς. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη! Καλούμε κάθε σύλλογο διδασκόντων που δεν γίνεται σεβαστή η συλλογική του απόφαση από την/τον διευθύντρια/ντη να ενημερώσει τον σύλλογο.

24 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση και προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις ανάγκες της αγοράς, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *