ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15/12 – Καταγγελία για την βία και τα χημικά της αστυνομίας

Η κυβέρνηση έδειξε τον ταξικό κυνισμό της, έδειξε ξανά πόσο εχθρεύεται τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό που διεκδικεί και αντιστέκεται και χτύπησε τη διαδήλωση των εκπαιδευτικών που ζητούν τα αυτονόητα! Η πορεία των εκπαιδευτικών κατευθύνθηκε από τα Προπύλαια στο υπουργείο οικονομικών για να πάρει την αρνητική απάντηση για συνάντηση με τον υπουργό και συνέχισε προς την Βουλή όπου και συζητιόταν ο ματωμένος για λαό και νεολαία προϋπολογισμός του 2023. Όταν αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ζήτησε να εισέλθει στη Βουλή για να αποδώσει τα αιτήματα της κινητοποίησης, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν να δώσει εντολές σε αστυνομία και ΜΑΤ να μας απωθήσουν βίαια και να ρίξουν χημικά στο πλήθος.

Τα 600 ευρώ επίδομα στους ένστολους, την ίδια μέρα που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά Κ. Φραγκούλη έπιασαν τόπο!

Αυτή είναι η αγωνία της κυβέρνησης: επίθεση στο λαό και την νεολαία, καταστολή, ξύλο και χημικά σε όσους/όσες αντιστέκονται και διεκδικούν όσα μας ανήκουν! Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση των σχολείων και κάλυψη των τεράστιων αναγκών, χτυπά με ΜΑΤ και βία τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς που διεκδικούν μόρφωση-ζωή για τα παιδιά του λαού! Την ώρα που ένας 16χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού, ένας 11χρονος μαθητής έχασε την ζωή του από την αδιαφορία κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για τα σχολικά κτίρια, δίνεται στην αστυνομία επίδομα 600 ευρώ για να συνεχίσει ανενόχλητη την καταστολή. Την ώρα που ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και μας θέλουν να ζούμε με voucher και pass φέρνουν έναν αισχρό προϋπολογισμό του 2023 που περιλαμβάνει μόνο αίμα και δάκρυα για τους εργαζόμενους!

Η Κυβέρνηση θέλει να «διδάξει» την καταστολή και την τρομοκρατία αλλά σήμερα το μάθημα το έδωσε η αγωνιστική, αποφασιστική στάση χιλιάδων νέων παιδιών, αγωνιστών εκπαιδευτικών που δεν τρομοκρατούνται, δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά αγωνίζονται και διεκδικούν ενάντια στο σάπιο σύστημα που θέλει να τσακίσει τα όνειρα τους.

Σηκώνουμε το γάντι, συνεχίζουμε, καταγγέλλουμε την βία της αστυνομίας στους εκπαιδευτικούς των παιδιών του λαού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *