Οικονομική ενίσχυση των απεργών στη «Μαλαματίνα»

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει τον δίκαιο πολύμηνο απεργιακό αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες στη «Μαλαματίνα», ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες, αλλά και για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων με τις απολύσεις, τους πολλούς προπηλακισμούς και τα χημικά ενάντια στους εργάτες και τους αλληλέγγυους από τον κατασταλτικό μηχανισμό και με την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο αναδεικνύει και τις ευθύνες τις κυβέρνησης.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία καλούνται να πληρώσουν σκληρό τίμημα από την πολιτική της ακρίβειας, η εργοδοσία πρωταγωνιστεί στους εκβιασμούς για να μεταφέρει το κόστος της κρίσης και της ακρίβειας αποκλειστικά στην πλάτη των εργαζομένων, αλλά και για να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη της. Η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και ξύλο και χημικά και απολύσεις, όταν δε σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης.

Συναδέλφισσες –οι, οι απεργοί της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» χρειάζονται την οικονομική μας ενίσχυση για να αντέξουν και να νικήσουν. Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε την οικονομική στήριξη των απεργών με το ποσό των 300. Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να δυναμώσει.

• Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να σταματήσει κάθε δίωξη.

Έξω τα ΜΑΤ και η αστυνομία και να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά.

• Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα με ικανοποίηση των εργατών!

• Αγώνας για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *