Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα εκπαιδευτικών, παιδιών και των γονέων του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω για ανατροπή της έξωσης που τους επέβαλε η δημοτική αρχή Αιγάλεω και επιστροφής στο σχολείο τους

Εδώ και μήνες γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί του 9ου σχολείου Δημοτικού Αιγάλεω βιώνουν το θέατρο του παραλόγου. Την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά βρέθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά από πόρτες με λουκέτα. Αυτή τη μέρα επέλεξαν οι ιδιοκτήτες για να πετάξουν στο δρόμο τους μαθητές του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω, αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας να αλλάξει τα λουκέτα και να κλειδώσει το χώρο του σχολείου. Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρήκαν το σχολείο τους κλειστό. Η χαρά, οι ευχές και τα χαμόγελα για το άνοιγμα των σχολείων έγιναν απελπισία, θλίψη και απόγνωση καθώς τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ. Αιγάλεω.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.  Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και θέλουν να απαλλαγούν από το σχολείο παρά το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου και του οικοπέδου! Καταγγέλλουμε τις «προτάσεις» του Δήμου να στοιβάξει τους μαθητές των δύο σχολείων σε αίθουσες κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε αίθουσες πρώην αποθήκες, σε αίθουσα εκδηλώσεων χωρισμένη στα δύο και σε ένα προαύλιο που δεν επαρκεί για το σύνολο των μαθητών.

Από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα παιδιά μας δεν είναι άψυχα αντικείμενα για να τα μεταφέρει ο καθένας όπου θέλει, ότι δε θα ανεχτούμε στο όνομα του κέρδους και της εγκατάλειψης ως «κανονικότητα» το γεγονός ότι τα σχολεία μας παραμένουν παμπάλαια, υποστελεχωμένα, με λέβητες να σκοτώνουν μικρούς μαθητές, με σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια εκπαιδευτικών, με κρύες αίθουσες και το Υπουργείο να κουνάει συνεχώς το δάχτυλο στην εκπαιδευτική κοινότητα!

Στηρίζουμε τον αγώνα των γονέων, των συναδέλφων μας και των παιδιών μας που παλεύουν για το αυτονόητο: να έχουν σχολείο για να κάνουν μάθημα! Παλεύουμε για σχολικές μονάδες αξιοπρεπείς και σύγχρονες, για δημόσια, δωρεάν, παιδεία  για όλα τα παιδιά!!! Απαιτούμε να γίνει άμεσα υποχρεωτική απαλλοτρίωση του κτιρίου και να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *