Κείμενο υπογραφών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Οι νεοδιόριστοι δεν θα γίνουν ο Δούρειος Ίππος της επιστροφής των επιθεωρητών στα σχολεία!

Υπογράφουμε μαζικά στα σχολεία μας!

Υπογράφουμε ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Εμείς, οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες του 2020,2021,2022 εμείς που περιμέναμε χρόνια τον διορισμό, που δουλέψαμε κάθε χρόνο σε άλλο σχολείο, που είδαμε τα πτυχία μας να γίνονται κουρελόχαρτα και μαζέψαμε ένα σωρό «προσόντα» για να αποδείξουμε την αξία μας και να έχουμε δικαίωμα στην εργασία, που έχουμε χαμηλό μισθό και καμία υποστήριξη στη δουλειά μας, εμείς λοιπόν, βγαίνουμε μπροστά για να προστατέψουμε το δημόσιο σχολείο, για να υπερασπιστούμε το σχολείο που θα δουλεύουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας. Ακούσαμε ότι η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου θα είναι, τα μέρη που θα ξεκινήσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν έφερε ποτέ και πουθενά βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Τα σχολεία μας χρειάζονται, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 15 μαθητές/τριες ανά τμήμα, αύξηση της χρηματοδότησης, σύγχρονα κτίρια και εξοπλισμό, πολύπλευρη υποστήριξη για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Εμείς χρειαζόμαστε σταθερή ροή μόνιμων και μαζικών διορισμών με πτυχίο και προϋπηρεσία, αυξήσεις μισθών και αξιοπρεπή ζωή. Αυτά χρειαζόμαστε και όχι να γυρνοβολάνε με μια βαλίτσα στο χέρι και από πάνω να πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς ότι είμαστε «αρκετοί/ες» στον κάθε αξιολογητή που θέλει να κάνει καριέρα στην πλάτη μας.

Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω. Ξεχνάει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, ή μάλλον επιλέγει να τους υποτιμήσει.

  1. Καλούμε την ΔΟΕ να κηρύξει Απεργία-Αποχή από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και στάσεις εργασίας κατά τις επισκέψεις των αξιολογητών για την παρακολούθηση της διδασκαλίας των αξιολογούμενων.
  2. Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» αποφάσισε να κηρύξει Απεργία-Αποχή από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης και στάσεις εργασίας κατά τις επισκέψεις των αξιολογητών για την παρακολούθηση της διδασκαλίας των αξιολογούμενων.
  3. Τα σχολεία σύσσωμα να κάνουν στάση εργασίας, τα σωματεία μας να είναι εκεί τη στιγμή που οι νέοι επιθεωρητές θα περνούν το κατώφλι των σχολείων μας. Είναι ανεπιθύμητοι/ες, είναι απέναντί μας, επιλέγουν να καταρρακώσουν και να κατηγοριοποιήσουν εμάς και το δημόσιο σχολείο.
  4. Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει τώρα απόφαση για απεργία πριν τις 20/02 και απεργιακή κλιμάκωση αμέσως μετά για να αποσυρθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της ατομικής αξιολόγησης.
  5. Την συμμετοχή του σωματείου σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σε κάθε κάλεσμα συντονισμού από συλλόγους ή ΕΛΜΕ με σκοπό την συντονισμένη αντίδραση κόντρα στην αξιολόγηση με πλαίσιο τις παραπάνω αποφάσεις.
  6. Καλούμε όλες τις γενικές συνελεύσεις και τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *