Δελτίο τύπου του συντονισμού συλλόγων και ΕΛΜΕ για τους αναπληρωτές

Αθήνα, 2/6/2015

Σήμερα, Τρίτη 2-6-2015, στα γραφεία της ΟΛΜΕ πραγματοποιήθηκε συντονισμός αναπληρωτών με πρωτοβουλία των Συλλόγων ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, «Παρθενώνας», «Αριστοτέλης», Δυτ. Αττικής, «Κ.Σωτηρίου», Αμαρουσίου, Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου-Περάματος, Αιγάλεω, Σαλαμίνας, Α΄ Αθηνών, «Περικλής», «Πρόοδος» και της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής. Στη σύσκεψη δυναμικό παρόν έδωσαν συνάδελφοι και μέλη των ΔΣ των παραπάνω συλλόγων, καθώς επίσης και συνάδελφοι αναπληρωτές από τους συλλόγους ΠΕ Αγ. Βαρβάρας-Κορυδαλλού, «Ρήγας Φεραίος», Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, «Σωκράτης», «Αθηνά», «Σεφέρης», «Δελμούζος», Περιστερίου, και από τις Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής και Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής. Παρεμβάσεις έγιναν από μέλη των ΔΣ των ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως η κατάσταση στην παιδεία έχει χτυπήσει κόκκινο. Μόνη λύση αποτελούν οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με μόνο κριτήριο την προϋπηρεσία και την ημ/νία κτήσης πτυχίου. Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς εκπαιδευτικούς, με στοιβαγμένα 25 και πάνω παιδιά στο κάθε τμήμα, χωρίς ολοήμερο, χωρίς παράλληλη στήριξη, χωρίς τμήματα ένταξης, χωρίς εκπαιδευτικούς τάξης και καθηγητές ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Αποσαφηνίστηκε πλήρως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διακηρύξεις και δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ, πως το ζήτημα των διορισμών είναι άμεσα συνδεδεμένο με την κεντρική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με ΕΕ,ΔΝΤ για την πληρωμή του χρέους.

Επιβεβαιώσαμε το δίκαιο των αιτημάτων μας, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, με κυρίαρχα τα αιτήματα για μαζικούς-μόνιμους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου, προσμέτρηση στους πίνακες όλης της προϋπηρεσίας που έχει αποκτηθεί από εργασία στα δημόσια σχολεία.

Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση των Ομοσπονδιών (ΔΟΕ,ΟΛΜΕ) να θέσουν το ζήτημα των διορισμών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση στην ημερήσια διάταξη των επικείμενων συνεδρίων τους, αλλά και να υιοθετήσουν το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα διεκδικήσουμε να γίνει θέση των ομοσπονδιών μας η εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών-μόνιμων, όπως είναι οι αναρρωτικές άδειες, άδειες κύησης, λοχείας, ανατροφής, αλλά και της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας.

Δίνουμε νέο ραντεβού, και καλούμε όλους τους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις, για δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση για την διεκδίκηση όλων παραπάνω, απαιτώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, το Σάββατο 13/6 και ώρα 12.00. Την ίδια μέρα, στις 17.00, καλούμε σε πανελλαδική συνάντηση για την οργάνωση και τον συντονισμό της παραπέρα δράσης μας. (Το ακριβές μέρος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες)

Παράλληλα, την Πέμπτη 5/6 αντιπροσωπεία θα παραδώσει υπόμνημα με τις αποφάσεις των σωματείων στην προγραμματισμένη σύσκεψη της επιτροπής διορισμών στο ΥΠΟΠΑΙΘ.

 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΡΑΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *