Συντονισμός αναπληρωτών

Την Τρίτη 2/6, στις 18.00, στη ΟΛΜΕ καλούμε σε σύσκεψη τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, όλους τους αναπληρωτές και άνεργους συναδέλφους για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

Μια ανάσα πριν την εκπνοή του σχολικού έτους, την ώρα που τα κενά παραμένουν εκρηκτικά, οι συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο είναι χιλιάδες, οι τάξεις στοιβάζουν 26-27-28 μαθητές, το ολοήμερο και η ενισχυτική διδασκαλία ουσιαστικά καταργούνται, οι υποστηρικτές δομές, τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη υποστελεχώνονται, ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει πως την επόμενη χρονιά «η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα στηριχθεί στους αναπληρωτές».

Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η πληρωμή του χρέους, διαιωνίζουν το μοντέλο του αναλώσιμου και επισφαλή εργαζόμενου χωρίς εργασιακά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς επίδομα ανεργίας. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση μονιμοποιούν το θεσμό του αναπληρωτή, επισφραγίζουν το σχολείο της αγοράς, και αποτελούν τη μόνη βέβαιη εργασιακή σχέση στην αβεβαιότητα και το φόβο της ανεργίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *