Μεγαλειώδη απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα! Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή

Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν – Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!

Ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία, πρόνοια, μεταφορές είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα!

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, μαθητ(ρι)ές, φοιτητ(ρι)ές, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και δεκάδων άλλων πόλεων σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 16ης Μάρτη. Το σωματείο μας βρέθηκε στη μαζική ταξική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις όλου του τελευταίου διαστήματος αναδεικνύει ότι η λαϊκή οργή κατακλύζει τους δρόμους και ακύρωσε την κυβερνητική προπαγάνδα. Αποκάλυψε ότι η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, της λειτουργίας του δημοσίου με τα κριτήρια της αγοράς, το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα, δολοφονεί. Αποκάλυψε τις βαρύτατες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που άσκησαν αυτή την πολιτική.

Η οργή μας έγινε ποτάμι να τους πνίξει! Και συνεχίζουμε!

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής των ΜΑΤ, την απρόκλητη και προκλητική επίθεση κατά της απεργιακής πορείας, η οποία καταγράφηκε αδιάψευστα σε βίντεο και φωτογραφίες. Με δολοφονικές διαθέσεις οι ορδές των ΜΑΤ εφόρμησαν για να διαλύσουν την πορεία, επιτέθηκαν στους/στις διαδηλωτ(ρι)ές, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και προσαχθέντες στο Α.Τ. Ομόνοιας και στη ΓΑΔΑ. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Έτσι εννοεί η κυβέρνηση τη «συγγνώμη» της για το έγκλημα στα Τέμπη. ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα απέναντι στους/στις χιλιάδες διαδηλωτ(ρι)ές σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση, την κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης, για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα.

Δε θα δεχτούμε την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της, ότι «όλοι φταίμε» ή ότι «φταίνε οι συντεχνίες που δε θέλουν την αξιολόγηση».

Δεν «θα λογαριαστούμε μετά». Τώρα θα λογαριαστούμε γιατί ο κατάλογος των «θανάτων» που πραγματοποιήθηκαν και εξελίσσονται την εποχή της κρίσης είναι μεγάλος. Γιατί ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, οι «θάνατοι» δημοσίων αγαθών εξελίσσονται σε παιδεία, υγεία, πολιτισμό, μεταφορές, ασφάλιση, ρεύμα, νερό…

Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, για να σαρωθούν η κυβέρνηση και η πολιτική που δολοφονούν. Να δράσουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να δράσουμε για αυξήσεις στους μισθούς, με γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης σε σύγκρουση με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που τις απαγορεύει και τον νόμο Χατζηδάκη, με κύρια αιτήματα την κατάργησή τους και με κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του τιμάριθμου και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *