Πάνω από 22.000 θα είναι τα κενά στα σχολεία και την νέα χρονιά 2015-16

Στην παράσταση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Θεοδώρα Δριμάλα, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Κατά την συνάντηση με τον Χρήστο Πιλάλη, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας το ΠΑΜΕ έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα όμως από τις απαντήσεις φάνηκε ξεκάθαρα ότι θα συνεχιστεί και για την σχολική χρονιά 2015-2016 η αδιοριστία και η κινητικότητα των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η οποία τσακίζει κυριολεκτικά την ζωή τους.

Συγκεκριμένα στο αίτημα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η απάντηση ήταν ότι για τη νέα σχολική χρονιά θα διοριστούν 2.500-3.000 την ίδια στιγμή που οι κενές θέσεις αγγίζουν τις 25.000 .

Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον 22.000 κενά.

Σε ότι αφορά τις πιστώσεις για τους διορισμούς αναπληρωτών το κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί είναι 112 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 των απαιτούμενων χρημάτων. Για το υπόλοιπο κονδύλι έχει γίνει αίτημα του υπουργείου Παιδείας προς το υπουργείο Οικονομικών και είναι άγνωστο αν και πότε θα εξασφαλιστεί.

Επίσης κατά την συνάντηση τέθηκαν ζητήματα όπως η ένταξη στο ταμείο ανεργίας των 18000 αναπληρωτών που θα απολυθούν στις 21 Ιούνη για το οποίο δεν υπήρξε καμία δέσμευση η αλλαγή του καθεστώτος των αναρρωτικών αδειών καθώς επίσης η προσμέτρηση της υπηρεσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές και η προϋπηρεσία στην γενική αγωγή για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 60.50 και ΠΕ 70.50 (νηπιαγωγοί και δάσκαλοι γενικής αγωγής που δουλεύουν σε δομές της ειδικής αγωγής)

Το ΠΑΜΕ μετά την συνάντηση κάλεσε αναπληρωτές και αδιόριστους να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *