Όλες και όλοι το Σάββατο 1/4 στις 12μμ στη συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» στηρίζει και καλεί σε μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 1/4 – μέρα εκκίνησης της γραμμής Αθήνα Θεσσαλονίκη – στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό  Λαρίσης, σε συνέχεια του αγώνα που εκδηλώθηκε με το μαζικότερο κίνημα των τελευταίων χρόνων, στην κατεύθυνση της απόφασης της συνέλευσης αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/3 στο κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια και ύστερα από συνεννόηση με άλλα σωματεία. Καλούμε σωματεία συλλογικότητες και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν και να δυναμώσουν τον αγώνα.

Απέναντι :

 • Στην προκλητική στάση της κυβέρνησης με το αφήγημα του «φταίμε όλοι», «φταίει η έλλειψη αξιολόγησης στο δημόσιο», την εξάντληση των ευθυνών στους σταθμάρχες και την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου χωρίς καμιά συνέπεια ενάντια στην ιταλική εταιρεία HELLENIC TRAIN, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ενάντια στη χρόνια απαξίωση των δημόσιων υποδομών, τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και των συστημάτων ασφαλείας για να συνεχίζεται η πολιτική του κέρδους στη λειτουργία του, που είναι η βασική αιτία για το τραγικό δυστύχημα – έγκλημα.
 • Στην αμετανόητη επιμονή στην επιβολή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων (ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του νερού και τις εξαγγελίες για συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του άρθρου 16).
 • Στην αντιπολίτευση που είναι συνυπεύθυνη και στηρίζει την μετατόπιση της συζήτησης για τις πραγματικές ευθύνες, από τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις σε εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για απελευθέρωση των αγορών και μετατροπή των βασικών κοινωνικών αναγκών σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. 
 • Στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που αρνείται κάθε συζήτηση για τη συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων (προκήρυξη νέας γενικής απεργίας, συλλαλητήρια κλπ). Αρνείται να προσδιορίσει ακόμα και αιτήματα που να εκφράζουν την απαίτηση για ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας.
 • Στην επιλογή να σταματήσουν τον αγώνα και να παραπέμψουν τις προσδοκίες του κόσμου στις εκλογές – επιλογή που δυστυχώς γίνεται και από ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα

Επιμένουμε στην συνέχιση του αγώνα, την προβολή των πραγματικών αιτημάτων για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας και του λαού. Αυτό δείχνει και ο αγώνας του Γαλλικού λαού που συνεχίζει ανυποχώρητα τον αγώνα και μετά την επιβολή του αντιασφαλιστικού νόμου.   

Επιμένουμε στην ικανοποίηση των αιτημάτων της νεολαίας και του λαού

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
 • Να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση, να φύγει τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Απειθαρχία στις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
 • Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων! Να σταματήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (Υγεία, Παιδεία, ασφαλιστικό κλπ) – Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής. Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16.
 • Αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
 • Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας.
 • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.
 • Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και διασφάλιση του αγαθού της στέγης σε όλους/ες.
 • Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή. Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ) και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
 • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

Κάτω η κυβέρνηση και ανατροπή της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης» των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων. Να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *