Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε όλη τη χώρα! 70% αποχή στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων, το μοναδικό σχολείο του συλλόγου μας που είχε επιλεγεί! – Η ατομική αξιολόγηση καταρρέει!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ακύρωση των εξετάσεων PISA σε όλη τη χώρα! 70% αποχή στο 6ο ΔΣ Άνω Λιοσίων, το μοναδικό σχολείο του συλλόγου μας που είχε επιλεγεί!

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονιών και των μαθητ(ρι)ων που απείχαν, των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του σωματείου μας, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία! Όλοι/όλες μαζί περήφανα και μαχητικά υπερασπιστήκαμε το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά!

Για ακόμη μια φορά το εκπαιδευτικό κίνημα στάθηκε απέναντι στο νόμο της κατηγοροποίησης και της αξιολόγησης που επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο προκειμένου τάχα να συγκεντρώσει τα «επιστημονικά» δεδομένα που θα νομιμοποιούν το ιδεολόγημα των οικονομικά ισχυρών του κόσμου, δηλαδή ότι οι φτωχοί και «διαφορετικοί» μαθητές των σχολείων μας δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση, οπότε δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε σχολεία.

Απαντάμε με τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα μας και την σθεναρή αντίσταση μας απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο της χαράς, της δημιουργίας και των ίσων δικαιωμάτων!

Η ατομική αξιολόγηση καταρρέει!

Το ένα μετά το άλλο τα ραντεβού των αξιολογητών ακυρώνονται, ενώ σα λαγοί μεθοδεύουν εν κρυπτώ την προώθηση της αξιολόγησης με «συναντήσεις» μέσω Webex. Μετά τον επιθεωρητή των δασκάλων στα Άνω Λιόσια και τη Φυλή, και ο αξιολογητής των αγγλικών, παρακάμπτουν τον φυσικό χώρο εργασίας των εκπαιδευτικών καλώντας όσους/όσες δεν έχουν υπογράψει την απεργία αποχή της ΔΟΕ σε τηλεσυναντήσεις!

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες να μην υποκύψουν στον φόβο και τις απειλές των συμβούλων και της Διοίκησης. Τους/τις καλούμε να υπογράψουν την απεργία – αποχή από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Τους/τις καλούμε να συστρατευτούν με τα σωματεία τους και να δώσουμε όλοι και όλες μαζί ακόμα μια αποφασιστική απάντηση σε πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και απαξιώνουν τον ρόλο μας και τη φωνή μας σε αυτό.

Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση, αλλά υπόθεση ολόκληρου του κλάδου. Μεθοδεύσεις και διαδικασίες εν κρυπτώ δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ. Τέτοιες πρακτικές απαξιώνουν τους συλλόγους διδασκόντων, αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. ΥΠΑΙΘ και αξιολογητές επιδιώκουν τη διάσπαση των εκπαιδευτικών και την απομόνωση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών, ώστε να τους/τις πιέσουν, να καλλιεργήσουν τη λογική των τετελεσμένων και της «αναγκαστικής» αποδοχής της αξιολόγησης.

Είναι πλέον φανερό ότι παλεύουν με νύχια και με δόντια να περισώσουν ό,τι σώζεται από μια διαδικασία που έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών! Γνωρίζουν πολύ καλά άλλωστε ότι θα συναντήσουν απέναντί τους τη σθεναρή και αποφασιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου που σαν ένα σώμα, μια ψυχή δίνει μάχη αξιοπρέπειας, υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, αντιστέκεται σε μια διαδικασία που ευτελίζει τα χρόνια δουλειάς μας, τις ανάγκες των παιδιών μας, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Απόδειξη τα μπλοκαρίσματα σε όλη τη χώρα, αλλά και στο σύλλογό μας, αλλά και η καθολική σχεδόν συμμετοχή των νεοδιόριστων στην απεργία-αποχή. Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών της επιτροπής αγώνα στις στάσεις εργασίας, στις ενημερώσεις στα σχολεία μας, στην παρουσία τους έξω από κάθε μάχη που δίνεται ενάντια συνολικά στην αξιολόγηση σχολείων, μαθητ(ρι)ών και εκπαιδευτικών δείχνει έμπρακτα αυτό που λέμε και το εννοούμε:

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Με συλλογικό αγώνα θα την ανατρέψουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *