Νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη Περάματος

Όχι στα μεροκάματα του τρόμου, όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εφοπλιστών!

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του στα ναυπηγεία στο Πέραμα. Ακόμη 2 εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας  υπήρχε, όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Από την αρχή του 2023 το συνδικάτο έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες με την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τους ανθρώπους της, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, να τρομοκρατούν, να συκοφαντούν. Μόνο τον τελευταίο μήνα μετράμε νεκρούς και τραυματίες στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στα ναυπηγεία της Σύρου, στα ναυπηγεία Σπανοπούλου.

Την ώρα που οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών το 2022 ξεπερνούν τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που εισπράττουν 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις δικών τους μεταχειρισμένων πλοίων, συνεχίζουν να παίζουν τη ζωή των εργαζόμενων κορώνα γράμματα αδιαφορώντας για την κάλυψη των στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας! Μερικές εκατοντάδες ευρώ έπρεπε να δοθούν για να μην τσακίσει η προπέλα τους εργάτες! Πρόσφατα μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε ένα ακόμα νόμο με νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές.

Ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Μητσοτάκης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα», οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Αυτή την ανάπτυξη ευαγγελίζονται και γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι: είναι οι πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις πιστές στις επιταγές της ΕΕ και του κεφαλαίου με την εκμετάλλευση να απογειώνεται και τους/τις εργάτ(ρι)ες να ξεθεώνονται, είναι τα κέρδη τους που χτίζονται με το αίμα και τις ζωές των εργατών. Το έγκλημα στα Τέμπη, τα υποχρηματοδοτημένα και υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στην εκπαίδευση που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, όλα πλευρές τις ίδιας πολιτικής.

Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας, για να σαρωθεί η πολιτική που δολοφονεί, που βάζει τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας!

Η ζωή μας βρίσκεται στα χέρια μας. Δε θα αφήσουμε χωρίς απάντηση τα εγκλήματα του κεφαλαίου με την κάλυψη του κράτους. Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους κλάδους!

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή εργασία στο λιμάνι, στα καράβια, στην επισκευαστική ζώνη και σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις θέσεις των εργαζομένων και να αποδοθούν ευθύνες.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες των εργαζομένων για την άμεση εφαρμογή όλων των αιτημάτων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *