Η φασιστική ευρωπαϊκή συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας

Καταγγέλλουμε την  «πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο

Καλούμε την Τετάρτη 1/11 στις 4μμ στην Λεωφόρο Ηρακλείου 420, καθώς και στη συναυλία στο θεατράκι της πλατείας στις 28/10 στις 7μμ.

Οι φασίστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη βία της ακρίβειας και της φτώχειας που ζουν οι οικογένειες των μαθητών/ριών μας, τη βία της εξαθλίωσης της εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότησή της, την έλλειψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών και υποδομών (έχουμε φτάσει μέσα Οκτώβρη και έχουμε ακόμα κενά ενώ παράλληλα τα σχολικά κτήρια δε συντηρούνται και δεν ελέγχονται ως προς την καταλληλότητά τους), εμφανιζόμενοι ως δήθεν δύναμη αντισυστημική, που πάει κόντρα σε όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία που γεννάει τη βία στις ζωές μας που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές του χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων προς όφελος των κεφαλαιοκρατών, προβάλλοντας ως υπαίτιους τους φτωχούς μετανάστες και όσους/ες αγωνίζονται για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και φύλο. Την ίδια στιγμή συντάσσονται απόλυτα με την αντεργατική πολιτική και τους νόμους των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τις συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, την 13ωρη εργασία, τις απολύσεις, το χτύπημα των σωματείων, την εργοδοτική βία και αυθαιρεσία.

Τους έχει ανάγκη το σύστημα, γι’ αυτό τους θρέφει, ώστε να επιβάλει με τη βία όσα δε μπορεί με νόμους. Για να χτυπούν όποιον σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Για να διαιωνίζεται η εκμετάλλευση, η φτώχεια για το λαό και τα αυξανόμενα κέρδη για τους κεφαλαιοκράτες.

Σήμερα 10 χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Μετράμε μόνο λίγους μήνες από την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου στην Νέα Φιλαδέλφεια από φασίστες, οι οποίοι πέρασαν ανενόχλητοι από 3 κράτη με τη «διακριτική» παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Είναι μάλιστα πρόκληση στην περιοχή του αιματοβαμμένου μπλόκου της Καλογρέζας όπου 22 άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες, στο Ν. Ηράκλειο όπου η Ηλέκτρα Αποστόλου πέρασε πολλά χρόνια της ζωής και του αγώνα και που βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τους κατακτητές, να έρχονται σήμερα οι απόγονοι των Ναζί και να καλούν σε συγκέντρωση!

Την στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών. Επίσης οι δημοτικές αρχές σφυρίζουν αδιάφορα, δημιουργώντας με τη στάση τους πρόσφορο έδαφος στους φασίστες για να δράσουν.

Ως εκπαιδευτικοί θέλουμε να τονίσουμε ότι ο λαός μας έχει ιστορική εμπειρία και γνώση. Όπως το 1940 αντιπαλέψαμε τον ιταλογερμανικό φασισμό – ναζισμό αντιστεκόμενοι σε αυτόν ως λαός, όπως αντιπαλέψαμε την αμερικανοκίνητη χούντα του Παπαδόπουλου και των λοιπών συνταγματαρχών, όπως αντιπαλέψαμε τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χ.Α. με αποτέλεσμα σήμερα άλλοι να είναι φυλακή και άλλοι ακόμα υπόδικοι, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε τους επιγόνους τους που θέλουν τη νεολαία και το λαό, αντί να παλεύει για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες, να βλέπει ως εχθρό του τον φτωχό, τον κατατρεγμένο, τον μετανάστη, τον διαφορετικό, τον συνδικαλισμό και όποιον αγωνίζεται συλλογικά με όρους κινήματος ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής μας.

Τους προειδοποιούμε : Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν σε αυτές τις περιοχές γιατί εδώ είναι ο τόπος της αντίστασης και της προσφυγιάς, του αγώνα και της θυσίας!!!

Καλούμε τον λαό και την νεολαία της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των σωματείων και των μαζικών φορέων της βορειοδυτικής Αθήνας ενάντια στην προκλητική φιέστα που ετοιμάζουν οι φασίστες στο Ν. Ηράκλειο.

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι σταθμού ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο την 28η Οκτωβρίου στις 7μμ με αίτημα να ακυρωθεί η φασιστική Ευρωπαϊκή σύναξη

Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση την 1η Νοεμβρίου στη λεωφ. Ηρακλείου 420 στις 4μμ

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *