Καθολική αντίσταση των σχολείων μας στην αξιολόγηση!

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι γνωρίζουμε πως δίνουμε μια ιστορική μάχη. Και τη δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Με ψυχή, προσωπικές υπερβάσεις, με όλα τα συναισθήματα που εμπεριέχει αυτό, μα με εμπιστοσύνη πως και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας! Σε 7 σχολεία οι σύλλογοι διδασκόντων ομόφωνα συμμετέχουν στην ΑΑ, σε όλα τα υπόλοιπα οι συνάδελφοι/ισσες συλλογικά και με πλειοψηφικές ή/και ομόφωνες αποφάσεις υπερασπίζονται τις αποφάσεις του σωματείου και της ΔΟΕ στέλνοντας για άλλη μια φορά μήνυμα αντίστασης και απονομιμοποίησης της διαδικασίας!

Με τις αποφάσεις αυτές όλα τα σχολεία μας στέλνουν το μήνυμα πως  δεν χαρίζουμε την επιστημονική και ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας! Δεν χαρίζουμε τις σπουδές μας, τα χρόνια που αλωνίσαμε όλη την Ελλάδα διδάσκοντας στις πιο δύσκολες συνθήκες, όσα χτίσαμε και χτίζουμε! Δεν χαρίζουμε κανέναν και καμία μας!

Χαιρετίζουμε τους/τις εκατοντάδες συναδέλφους/ισσες μας στα σχολεία του Συλλόγου μας και τους χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα που ακλόνητοι/ες κόντρα στις ανυπόστατες απειλές και τους χυδαίους εκβιασμούς του Υπουργείου συνεχίζουν να στέκονται όρθιοι/ες υπερασπιζόμενοι τις ψηφισμένες αποφάσεις του κλάδου μας για συνέχιση της μάχης μας, δεκαετίες τώρα, ενάντια σε κάθε μορφής αξιολόγηση-διάλυση του δημόσιου σχολείου! Σε μια αξιολόγηση που πρόκειται να υλοποιήσει και να δώσει επίσημη μορφή στον νέο τύπο σχολείου που ήδη ζούμε, με δομικά του κυρίαρχα στοιχεία την ανασφάλεια, που έχει βαφτιστεί «αυτονομία»,  και το κλίμα τρομοκρατίας που, πριν την εφαρμογή της ακόμη, έχουν φροντίσει να καλλιεργηθεί.

Ένα σχολείο στο οποίο η εργασία είναι ατομική ευθύνη, όπως και η επιβίωση, ως ένα δικαίωμα υπό διαπραγμάτευση και διεκδίκηση, με σκληρή αξιολόγηση κάθε δυο χρόνια για όλες/όλους, χωρίς μόνιμες εργασιακές και ασφαλείς συνθήκες, με δημόσια κατηγοριοποίηση σχολείων και τις συνακόλουθες συνέπειες, με παρακολουθήσεις μαθημάτων από αξιολογητές, στις οποίες με βαθμολογίες η μάχη μας όλη τη χρονιά και η αγάπη μας για την εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο και κάθε παιδί ξεχωριστά, απέναντι στη μηδενική στήριξή μας, θα βαθμολογείται και θα βρίσκεται σε σύγκριση και ζυγαριά προσωπικής αξίας, με ποινές και επιπτώσεις.

Ένα σχολείο που, όπως μοιραζόμαστε στις κουβέντες μας, είναι ήδη αγνώριστο, υποστελεχωμένο, με το ρόλο μας να έχει αποκτήσει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους διαστάσεις, απομακρυσμένες από τη διδασκαλία, με την κοινωνική οργή πολλές φορές για όλα αυτά να εκφράζεται πάνω μας, με μαθητές/τριες που έχουν εσωτερικοποιήσει βαθιά την κουλτούρα της βίας στην οποία εκτίθενται καθημερινά (ψυχική/ σωματική, κοινωνική) με ανύπαρκτη στήριξη, δομές, μέριμνα.

Με συλλόγους όμως διδασκόντων που κόντρα στην υποβάθμιση της παιδαγωγικής μας επιστήμης, του ρόλου μας και των δημόσιων σχολείων τα οποία υπηρετούμε χρόνια τώρα με προσωπικό κόστος απ’ άκρη σ’ άκρη, σπάνε αυτή την τρομοκρατία στην πράξη και σε πείσμα, κρατούν ψηλά το αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης που όλες/όλοι κουβαλούμε, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να ζούμε χωρίς φόβο και τρομοκρατία. Με ασφάλεια, παιδαγωγική ελευθερία, ουσιαστική στήριξη. Με δικαιώματα για όλες και όλους μας!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους/ισσες μας νεοδιόριστους/ες που δεν τσίμπησαν στις απειλές και τους εκβιασμούς 3 χρόνια τώρα και συνεχίζουν! Την Επιτροπή Αγώνα του Σωματείου μας που πάντα ήταν και θα είναι εκεί στην υπεράσπιση κάθε συναδέλφισσας/ου! Αποφασισμένη και δυναμική, έδωσε τη μάχη στην ενημέρωση των σχολείων, στα μπλόκα έξω από αυτά, οργανώνοντας και συζητώντας πριν από κάθε κρίσιμη στιγμή!

Χαιρετίζουμε τέλος κάθε συνάδελφο/ισσα ξεχωριστά που αντιστέκεται, μα και αυτούς/ες που αισθάνονται έντονα τα διλήμματα, καλώντας τους την κρίσιμη αυτή νικηφόρα στιγμή να μην υποχωρήσουν ή/και να αλλάξουν στάση και να είναι παρόντες/ούσες στη μάχη που θα καθορίσει το πώς θα εργαζόμαστε και θα ζούμε ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι. Τη δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, με γνώση που δεν παζαρεύουμε τη ζωή και την εργασία μας. Ακριβώς γι αυτό καλούμε όλες/όλους να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας. Στεκόμαστε όλες/όλοι ενωμένες/οι, μια γροθιά με την ιστορική γνώση πως και αυτή τη φορά, η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας πως η απεργία είναι ακόμη ένα κατοχυρωμένο δικαίωμά μας και μας καλύπτει απόλυτα! Επικοινωνούμε με το Σωματείο, συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα! Επιβάλλαμε το να μην εμφανιστεί καν ο αξιολογητής των σχολείων μας σε όσα σχολεία έχουν όλοι υπογράψει! Επιβάλλαμε ο φόβος και η αγωνία να περάσουν στην άλλη πλευρά! Συνεχίζουμε υπογράφοντας όλα τα κείμενα απεργίας τόσο για την αυτοαξιολόγηση σχ. Μονάδας, όσο και τους μέντορες και την ατομική αξιολόγηση.

Για το δημόσιο σχολείο, τα παιδιά, τη δουλειά και τις ζωές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *