Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση την Τρίτη 9/1 στα γραφεία της doValue,το fund που απειλεί με πλειστηριασμό και έξωση τον συνάδελφό μας

Αντιμέτωπος με πλειστηριασμό κατοικίας βρίσκεται συνάδελφός μας, καθώς κοράκι fund doValue εξέδωσε σχετική κατασχετήρια έκδοση για την κατοικία της  οικογένειάς του στο κέντρο της Αθήνας. Το ζήτημα προέκυψε σε μια στιγμή που και οι δύο  γονείς του βρέθηκαν στην πολύ κακή συγκυρία, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν έγκαιρα την οφειλή τους, όπως πλήθος άλλων οικογενειών άλλωστε που γονατισμένες από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις βγάζουν μετά βίας πια το μήνα. Έτσι, βλέπουν κόπους μιας ζωής να ξεπουλιούνται φτηνά και ανάλγητα. Ενώ λοιπόν η εισπρακτική παραπλανητικά τους καθησύχαζε τηλεφωνικώς να μην ανησυχούν, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, τώρα απαιτούν υπέρογκη προκαταβολή αλλιώς προχωρούν σε πλειστηριασμό και έξωση.

Την Τρίτη 9/1, μετά από κάλεσμα του Σωματείου, σύσσωμο το σχολείο του συναδέλφου μαζί με άλλα μέλη του συλλόγου στάθηκε στο πλευρό του και στήριξαν την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε, γεννώντας ζωή και αξιοπρέπεια. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών καθώς επίσης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Διαμηνύθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις και στην εταιρεία πως ο συνάδελφός μας δεν είναι ένας αριθμός. Είναι άνθρωπος με όνομα και ψυχή. Είναι δάσκαλος που διδάσκει σε παιδιά, που καλλιεργεί αξίες. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες θα σταθούν στο πλευρό του στον δίκαιο αυτό αγώνα του και στο δίκαιο αίτημά του για βιώσιμη λύση!

Η ανάλγητη και κυνική απάντηση εκ μέρους της εταιρείας, πως οι ευθύνες ανήκουν αλλού, τις αποφάσεις θα πάρουν επενδυτές εξωτερικού και πως οι ίδιοι είναι απλώς διαμεσολαβητές, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο και ωμό τρόπο πως τις ζωές μας, αν δεν τις πάρουμε στα χέρια μας, θα τις ελέγχουν και θα τις ξεπουλούν αόρατα στελέχη, εταιρείες και κεφάλαιο που μας θεωρούν απλώς αριθμούς και κέρδη. Επιβεβαιώνοντας, πως για μια ακόμη φορά μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

Σε μέρες ιδιωτικοποίησης των πάντων, με ευθύνες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, επιδιώκεται να καταργηθεί κάθε κεκτημένο δικαίωμα που εξασφαλίζει στους ανθρώπους τα αυτονόητα για ζωή και αξιοπρέπεια. Μετά τις συστηματικές προσπάθειες για περιορισμό του δικαιώματος στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες, καταργείται και το δικαίωμα στη στέγαση και κόποι μιας ζωής παραδίδονται με απόλυτα σκληρό τρόπο στα χέρια τραπεζών-επενδυτών και εταιρειών.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση χρόνια καλλιεργείται στους ανθρώπους το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης για όλα. Έτσι στην κοινωνία της αριστείας, η ευθύνη της φτώχειας μας, της ανεργίας μας και των συνεπειών τους ανήκει σε μας. Η ευθύνη της υγείας μας, της παιδείας, της ζωής μας και της κατάργησής τους πάλι σε μας. Αυτά είναι τα θεμέλια της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας που φορτώνει με βάρος, ενοχή, ντροπή και θάνατο τις ζωές μας, κλέβοντάς μας κομμάτι κομμάτι ό,τι απέμεινε για να ‘μαστε όρθιοι. Τώρα και τα σπίτια μας! Κι όμως! Η ντροπή είναι όλη δική τους! Μαζί με τις ευθύνες για όλα όσα μας βιάζουν, κλέβοντάς μας τη ζωή! Κι όμως είμαστε όρθιες και όρθιοι!

Αυτό φάνηκε και στην χτεσινή πρώτη μαζική παρουσία του Σωματείου μας έξω από τα γραφεία της εταιρείας doValue. Πως αυτό που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι η αξιοπρέπεια μας, η δύναμη και η ομορφιά που απορρέει από τη συλλογικότητα και τους αγώνες της. Η συναίσθηση πως κανείς και καμιά μας δεν είναι μόνος και μόνη.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι απέναντι στην βαρβαρότητα της κυβέρνησης, των τραπεζών και των οικονομικών funds που επιδιώκουν να πετάξουν τον κόσμο στον δρόμο πλειστηριάζοντας τα λαϊκά σπίτια, ο συνάδελφός μας δεν θα είναι μόνος του! Έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του σωματείου μας, των συναδέλφων/ισσών του, σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς που μέχρι τώρα έχει ανακόψει τα σχέδια των αρπακτικών. Θα σταθούμε δίπλα στον συνάδελφό μας με κάθε τρόπο!

Η πρώτη μαζική χτεσινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή!

Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας!

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας και τις ζωές μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *