Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο – Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε με πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό αγώνα – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 18/1, 12μμ στα Προπύλαια

Ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες στάση εργασίας την οποία ο/η κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να κάνει χρήση της είτε στο πρωινό είτε στο ολοήμερο ανάλογα με το ωράριο του/της

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι η ταφόπλακα για την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση! Να μην ψηφιστεί!

Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024. Είναι φανερό ότι :

  • μετά το μεγαλειώδες πρώτο συλλαλητήριο φοιτητών μαθητών και εκπαιδευτικών στις 11/1 όπου εκφράστηκε η μαζική συμμετοχή της νεολαίας
  • την ώρα που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις σχολών και κάθε είδους εκδηλώσεις και μαζικές διαδικασίες των φοιτητών για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα
  • την ώρα που ήδη έχει προγραμματιστεί το επόμενο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη 18/1/2024

τα ΜΑΤ εισβάλουν στο Πολυτεχνείο, επιτίθενται σε φοιτητές και προκαλούν σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα.  

Οι ενέργειες αυτές φανερώνουν τον πανικό της κυβέρνησης που νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα ανακόψει την οργή και τον αγώνα της νεολαίας απέναντι στο έκτρωμα των ιδιωτικών ΑΕΙ με την βοήθεια και ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και όλες τις καταστροφικές συνέπειες που αυτά θα έχουν στο δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή της νέας γενιάς, στα δημόσια ΑΕΙ, στην εργασία και τα επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση ευρύτερα.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μας αφορά! Ο σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα αυτό και συμμετείχε στο συλλαλητήριο 11/1.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου βιώνουμε ήδη τις αντιδραστικές αλλαγές που επιχειρούνται στην εκπαίδευση, γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του σχολείου που λειτουργεί ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα που ανταγωνίζεται τις άλλες, κατηγοριοποιημένη και συνεχώς αξιολογούμενη ώστε να υπερισχύσει σε αυτό τον ανταγωνισμό για την επιβίωση της, που δεν λειτουργεί με βάση τις ανάγκες μαθητ(ρι)ων και φοιτητ(ρι)ών αλλά με βάση τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο και το θεωρούμε αιτία πολέμου! Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Το 2006-2007, την τελευταία φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε επιχειρήσει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, βρήκε απέναντί της εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές πανελλαδικά και χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικούς στους δρόμους. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αν επιχειρήσει να φέρει αυτό το νομοσχέδιο στη βουλή!

Το εκπαιδευτικό και το εργατικό κίνημα συνολικά δε θα αφήσει μόνους τους τους φοιτητές τους μαθητές και τη νεολαία. Η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν για όλους δημόσιας εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και πρέπει τώρα να  συμμετέχουν ενεργά όλα τα ταξικά συνδικάτα.

Ø  Συμμετέχουμε την Πέμπτη 18/1 στις 12 το μεσημέρι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με τους/τις φοιτητ(ρι)ες και μαθητ(ρι)ες.

Μάλιστα στις 18/1 συζητιέται στη Βουλή και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ φέρνει για ψηφίσει άρον άρον νέο νόμο-τερατούργημα, που χαρίζει απλόχερα τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς. Με τα ευαγγέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτικών ενώσεων, τρία χρόνια μετά τον νόμο Κεραμέως για τις μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και την κατηγοριοποίηση των σχολείων με βάση την αξιολόγηση, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση και έμμεση ιδιωτικοποίηση των ΕΠΑΛ, βάζοντας λουκέτο σε ολόκληρα σχολεία και τινάζοντας στον αέρα οργανικές θέσεις συναδέλφων! Οι απόφοιτοι/ες μαθητές/τριες μας των ΕΠΑΛ θα είναι οι ακόμη πιο φθηνοί και αναλώσιμοι εργαζόμενοι! Ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα από την εικόνα και τον δρόμο της ουσιαστικής υποβάθμισης που ζει όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ø  Για τη συμμετοχή των συναδελφισσών/ων στο συλλαλητήριο προκηρύσσουμε 1-3 ώρες στάση εργασίας ώστε να δηλώσει ο/η κάθε εκπαιδευτικός είτε στο πρωινό είτε στο ολοήμερο ανάλογα με το ωράριο του/της.

Ø  Θα απευθύνουμε κάλεσμα στους/ις φοιτητ(ρι)ες και το συντονιστικό των συνελεύσεων–καταλήψεων και σε όλα τα εργατικά συνδικάτα να συνδιοργανώσουμε πανεργατικό και παλλαϊκό απογευματινό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα – ενδεικτικά στις 26/1 ή όποτε συμφωνήσουμε.

Ø  Προτείνουμε και προετοιμάζουμε απεργία σε όλη την Παιδεία στις 25/1

Ø  Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε άμεση κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη με στόχο τη συμβολή όλου του εργατικού κινήματος στη μάχη ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, συνολικά τις ιδιωτικοποιήσεις στα κοινωνικά αγαθά και για το κεντρικό ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς, κόντρα στη λιτότητα, την ακρίβεια και τα προκλητικά κέρδη του κεφαλαίου, την ώρα που η πλειοψηφία του λαού φτωχοποιείται και αδυνατεί να βγάλει το μήνα.

Ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος με την συμβολή όλου του νεολαιίστικου, εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος, όχι απλά με την αλληλεγγύη αλλά συμμετέχοντας έμπρακτα στη μάχη, διευρύνοντας το μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο που λυμαίνονται τη ζωή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *