ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1 – 1.30μμ – 4ο ΔΣ ΆΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Για τη συμμετοχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο σύλλογος κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τους/τις εκπαιδευτικούς των ολοήμερων την οποία καλύπτει εξολοκλήρου οικονομικά εφόσον αξιοποιηθεί για τη συμμετοχή στη Γ.Σ.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ/ΚΑΜΙΑ!

Η χρονιά ξεκινάει με την Κυβέρνηση της ΝΔ να κλιμακώνει την επίθεση της ενάντια στη δημόσια Παιδεία με Νομοσχέδιο αντιδραστική τομή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα νομοσχέδιο που κεντρικό στόχο έχει να εμπορευματοποιήσει πλήρως και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακάμπτοντας  το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος. Συγχρόνως επιχειρεί μέσω της επιβολής να προωθήσει την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών με σειρά μέτρων, και επαναφέρει την συζήτηση για αλλαγή τρόπου πρόσληψης σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση με γραπτό ΑΣΕΠ!

Το ΥΠΑΙΘΑ ανοίγει και την πλατφόρμα για το πεδίο Α2 της ατομικής αξιολόγησης. Ξεκινά από εδώ και πέρα μια περίοδος με τους/τις διευθυντές/ντριες και τις προϊσταμένες να καλούνται από το ΥΠΑΙΘΑ να πάρουν τον ρόλο του αξιολογητή των συναδέλφων/ισσών τους και να βρεθούν απέναντί τους. Οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι διευθύντριες/ντές και προϊσταμένες έχουν τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής στην ΑΑ και της ακύρωσης στην πράξη αυτού του σχεδίου.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η κοινωνία στενάζει από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, σε ρεύμα-ενοίκιο-πετρέλαιο, από την κατακρεούργηση βασικών κοινωνικών/εργασιακών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, από την υποβάθμιση- διάλυση οποιουδήποτε δημόσιου κοινωνικού αγαθού, όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε έναν μεγάλο και σοβαρό αγώνα. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη τη χώρα με όσα όπλα τους διατέθηκαν, έδωσαν τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Το ΥΠΑΙΘ δεν απέσπασε τη συναίνεσή τους. Τι κι αν εξακολουθεί να εκβιάζει και να εκφοβίζει χιλιάδες νεοδιόριστους/ες∙ συλλογικά παλεύουμε για την κατάργηση των αντιδραστικών νομοσχεδίων, παλεύουμε για την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς με πτυχίο προϋπηρεσία, την κατάργηση του προσοντολογίου, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του, κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Τετάρτη 24/1 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων για να ενημερωθούμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *