Να σταματήσει τώρα η πειθαρχική δίωξη του Βασίλη Μορέλα και των μελών του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κάτω τα χέρια από τα μέλη του ΔΣ που υπερασπίζονται τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που αποφάσισε τη διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις

Πρωτοφανής απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας και απόλυτη εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτελεί η επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και του ΔΣ της για τη στάση τους σε Γενική Συνέλευση της Ε ΕΛΜΕ-Θ!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας, και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος). Σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και συναδέλφων  που έγιναν πριν και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα ξεκινήσει ΕΔΕ, ότι θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ αρνήθηκε να δώσει στους/στις συναδέλφους/ισσες μέλη της ΕΛΜΕ, που διώκονται, το φάκελο που παρέλαβε από τον εισαγγελέα, όπως και να ενημερώσει οτιδήποτε σχετικά με τη δίωξη (πότε παρέλαβε το φάκελο, αν έχει ήδη ξεκινήσει τις ΕΔΕ, κ.ά.). Επέμενε ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακά.

Η απαράδεκτη στάση του αποδεικνύει όχι μόνο ότι δεν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, που είναι το αίτημα των ΕΛΜΕ, αλλά ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες, γιατί αλλιώς, μετά από τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας, ο ίδιος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ότι αποδέχεται το αίτημα των ΕΛΜΕ και μάλιστα όταν σε όλες τις διαμαρτυρίες οι διωκόμενοι είναι παρόντες και έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για τις αποφάσεις που τους αφορούν.

Στον συνάδελφο  Β. Μορέλα ασκείται πειθαρχική δίωξη και ΕΔΕ μετά από εισαγγελική παρέμβαση γιατί έχει μηνυθεί και ο ίδιος και μέλη του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη Γενική Συνέλευση, το σωματείο και τις διαδικασίες του.

Μέλη του ΔΣ και μέλη της ΕΛΜΕ διατάσσονται να απολογηθούν για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη, μάλιστα εφαρμόζεται δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που με ρόλο διεκπεραιωτών επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας αναλαμβάνουν σε εντεταλμένη υπηρεσία να διεκπεραιώσουν διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί από τα δικαστήρια και αναμειγνύονται ξεκάθαρα σε αυτά μέσω πειθαρχικών διώξεων που θα χρησιμοποιηθούν στις δικαστικές προσφυγές κατά της ΕΛΜΕ και των μελών της.

Καμία πειθαρχική δίωξη στον συνάδελφο Βασίλη Μορέλα και στα μέλη του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Ο κλάδος έκρινε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει καμία ασυλία για τις πράξεις του και πήρε αποφάσεις, με τη διαγραφή του  ΧΒ,  ότι οι εκπρόσωποί του θα κρίνονται για όλη τη δράση τους και για την ηθική υπόσταση που οφείλουν να επιδεικνύουν με τη στάση τους. Με αυτήν την απόφασή της πορεύεται η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και καμία δικαστική προσφυγή και πειθαρχική δίωξη δεν πρόκειται να την αλλάξει. Η ΓΣ της διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή! Ο καθείς εκεί που ετάχθη, άλλοι με τον κλάδο και άλλοι με τα δικαστήρια, τη διοίκηση και τις πειθαρχικές διώξεις.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας να σταματήσουν τώρα τις πειθαρχικές διώξεις κατά του Βασίλη Μορέλα και των μελών του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ.

Απαιτούμε να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις  αποφάσεις  και στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *