Καταδικάζουμε την δικαστική και πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Π.Ε.«ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ» καταδικάζει την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ ως πράξη βαθιά πολιτική η οποία στοχεύει στο χτύπημα των συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η δίωξη που ασκήθηκε συνδέεται με την απεργία στις 10/6/2021 στην οποία σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα αντιτάχθηκε στο νόμο που προώθησε για ψήφιση στη Βουλή (νόμος Χατζηδάκη 4808/2021) με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε ένα νέο συντριπτικό πλήγμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Στις άθλιες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος ΠΕΝΕΝ αρκεί να σημειώσουμε ότι η απεργία είχε την κάλυψη της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και σε αυτή είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία και δεν σημειώθηκε την ημέρα εκείνη το παραμικρό πρόβλημα ή επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά αφού οι ίδιες οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν με ανακοίνωση τους ματαιώσει τα δρομολόγια εξαιτίας της απεργίας!

Θεωρούμε ότι η δίωξη αυτή αποτελεί κομμάτι μιας πολιτικής κράτους και κεφαλαίου που στοχοποιεί τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα, που στέλνει συνδικαλιστές και απεργίες στα δικαστήρια, προσπαθώντας να βγάλει τους αγώνες στην παρανομία.

Σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματευτούμε το δικαίωμα της απεργίας!

Ενώνουμε την φωνή μας με την ΠΕΝΕΝ και ζητάμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη του προέδρου της. Στηρίζουμε τους αγώνες του σωματείου της ΠΕΝΕΝ η οποία συσπειρώνει τον ιστορικό κλάδο των Ναυτών και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη συνολικά του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα δικαιώματα μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *