Κενά Σεπτέμβριος 2015

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους πρώτα μας στέρησαν την εργασία και το ψωμί, και τώρα στερούν από τα παιδιά τους τη μόρφωση του δημόσιου σχολείου!

Οι χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό διαμορφώνουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου! Δέκα μέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς για πρώτη φορά δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας αναπληρωτής, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός, την ίδια στιγμή που το ΥΠΟΠΑΙΘ εκτιμά σε πάνω από 23.000 τα κενά σε Α’ βάθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση.

Τα κενά στην Δυτική Αττική παραμένουν εκρηκτικά:

  • 79 νηπιαγωγοί στη Δυτική Αττική (13 στο Δήμο Φυλής)
  • 169 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων πλήρους και 20 μειωμένου ωραρίου στη Δυτική Αττική (75 στο Δήμο Φυλής)
  • 307 δάσκαλοι στη Δυτική Αττική (89 στο Δήμο Φυλής)
  • Καθαρίστριες

 

Γνωρίζαμε ότι οι συνθήκες στην εκπαίδευση θα ήταν δύσκολές. Άλλωστε από πέρσι είχαμε στερηθεί τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, είδαμε εκπαιδευτικούς να στελεχώνουν τα σχολεία ακόμη και το Δεκέμβριο και άλλοι να μην έρχονται καθόλου. Μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη ψήφο των υπόλοιπων κομμάτων της μνημονιακής συμπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ),στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει, ξέρουμε καλά ότι οι στόχοι είναι διακηρυγμένοι. Κλείσιμο σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, λιτότητα στην εκπαίδευση, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, εισβολή της νεοφιλελεύθερης αγοράς στο δημόσιο σχολείο.

Είναι ανάγκη τώρα να δώσουμε τη μάχη για τα πλήρη μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, για να μην μείνει κανείς συνάδελφος μας άνεργος, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων! Το εκπαιδευτικό κίνημα και συνολικά το εργατικό κίνημα θα πρέπει να δώσει τον αγώνα στήριξης του δημόσιου-δωρεάν σχολείου, τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ. Εκπαιδευτικοί και γονείς να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των σχολείων μας, να απαιτήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών χωρίς άλλες καθυστερήσεις!

 

Στην κατεύθυνση αυτή, ο σύλλογος μας στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωση Γονέων της περιοχής, και καλεί την Πέμπτη 24/9 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο συντριβάνι στις 11.30.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *