Δευτέρα 5/2 στις 7μμ στα Προπύλαια παλλαϊκό συλλαλητήριο – Πέμπτη 8/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Να βουλιάξουν οι δρόμοι στο νέο πανεκπαιδευτικό – συλλαλητήριο 12μμ στα Προπύλαια (3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ/ΔΟΕ και επιπλέον 3ωρη του συλλόγου)

Πανεκπαιδευτικός-Πανεργατικός Αγώνας Διαρκείας για τα δικαιώματά μας στο μισθό, στην εργασία, στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους/όλες

Συμμετέχουμε όλες /όλοι στο παλλαϊκό απογευματινό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 5/2 στις 7μμ στα Προπύλαια.

Την Πέμπτη 8/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Να βουλιάξουν οι δρόμοι στο νέο πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο με πανελλαδική συμμετοχή των φοιτητών – 12μμ στα Προπύλαια

3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ/ΔΟΕ και επιπλέον 3ωρη του συλλόγου

Η εκπαίδευση δεν είναι εμπόρευμα! Όχι στην ιδιωτικοποίηση, τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση και την αξιολόγηση!

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Δεν θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Υπογράφουμε όλες & όλοι Απεργία – Αποχή! Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία!

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες φοιτητ(ρι)ες, μαθητ(ρι)ες, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους/ες στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 1/2 για 4η συνεχή εβδομάδα.

Ο αγώνας  ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης δυναμώνει. Το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά ορθώνει μεγάλα εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ο αυταρχισμός και η καταστολή, η λασπολογία απέναντι στη νεολαία και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ πέφτει στο κενό. Τα ΜΑΤ στις σχολές και στις διαδηλώσεις, οι φασιστικές επιθέσεις σε μαθήτριες/μαθητές που πρωτοστατούν σε καταλήψεις, οι εισαγγελείς, οι πρυτάνεις, οι κάθε είδους απειλές (απώλεια εξαμήνου, ηλεκτρονικές εξετάσεις κλπ) που επιστρατεύουν για να σπάσουν τις καταλήψεις όχι μόνο δεν πετυχαίνουν την υποχώρηση του κινήματος αλλά αντίθετα αυξάνονται οι διαδηλώσεις και οι καταλήψεις στις σχολές όλης της χώρας. Τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

Τα τελευταία δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί δίνουμε έναν μεγάλο και σοβαρό αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην αξιολόγηση. Ο αγώνας μας είναι αγώνας απέναντι στο σύνολο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συντελεστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πλευρά της διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, δημόσιου Πανεπιστημίου και σχολείου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς, με εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές διεκδικήσεις έξω από τα δεσμά του κεφαλαίου και των κερδών του.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί ο αγώνας με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Τώρα πρέπει να διευρυνθεί το μέτωπο με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και όλου του λαού μαζί με τη νεολαία για:

  • Να μην περάσουν τα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης.
  • Για κοινωνικά αγαθά αποκλειστικά δημόσια για όλο το λαό. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ελίτ στην πλάτη του λαού και με την εκμετάλλευση των αναγκών για Υγεία, Νερό, ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα, μεταφορές, κατοικία κλπ
  • Για να σταματήσει η λεηλασία του εισοδήματος για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία ενάντια στην αξιολόγηση και την προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Να κηρυχτεί τώρα πανεργατική απεργία μαζί με τη νεολαία, τους αγρότες και όλους τους/τις αγωνιζόμενους/ες που είναι στο δρόμο σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής, ληστρικής και φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή :

  1. Καλούμε από κοινού με ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ και φοιτητικούς συλλόγους σε απογευματινό παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία τη Δευτέρα 5/2 στις 7μμ στα Προπύλαια.
  2. Την Πέμπτη 8/2 Απεργούμε! Μαθητ(ρι)ες-Φοιτητ(ρι)ες-Εκπαιδευτικοί να βουλιάξουμε τους δρόμους! Κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων στις 12μμ στα Προπύλαια!

Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ έχουν πάρει απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας. Ο σύλλογος προκηρύσσει επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας, ώστε να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία.

Καλούμε όλο το λαό να βγει στο δρόμο στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων κι εκπαιδευτικών, για αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της ακρίβειας, το ωράριο, τη σύνταξη, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ/όχι στην «ελεύθερη επιλογή σχολείων» και το «εθνικό απολυτήριο, την άμεση και ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, τη μόνιμη και σταθερή εργασία με μαζικούς διορισμούς, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη διεκδίκηση της δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας του κόντρα στον αυταρχισμό και την πειθάρχηση!

Ο σύλλογος μας θα συμβάλει στις διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία για τη συνέχεια και την κλιμάκωση αυτού του αγώνα που μπορεί και πρέπει να είναι ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους!

Μπορούμε να νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *