Το ΥΠΑΙΘΑ πάει την Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια!

ΤΩΡΑ να πάρει απόφαση η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 8/2!

Την Πέμπτη 8/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! (στάση συλλόγου + στάση ΑΔΕΔΥ)

Κλείνουμε τα σχολεία μας και βουλιάζουμε τους δρόμους στο πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο με πανελλαδική συμμετοχή των φοιτητών – 12μμ στα Προπύλαια

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δευτέρα 12/2 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων

ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ!

Η μεγαλειώδης συμμετοχή με συντριπτικά ποσοστά του κλάδου στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση έφερε σε αδιέξοδο το ΥΠΑΙΘΑ. Μόνο του όπλο η τρομοκράτηση

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ο ολοκληρωτισμός τους ΔΕΝ θα περάσει! Η αγωγή που κατέθεσε το ΥΠΑΙΘΑ εναντίον της απεργίας αποχής των ομοσπονδιών ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και η προσφυγή για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια δείχνει τον φόβο τους και ομολογεί την αδυναμία τους να αποδεχτούν την ήττα τους! Το ΥΠΑΙΘΑ τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να συγκεντρώσει τα στοιχεία για την πορεία της ατομικής αξιολόγησης. Η απάντηση που πήρε ήταν εκκωφαντική! Δεν κατάφερε να βρει τους/τις πρόθυμους/ες που αναζητούσε στα σχολεία! 30 νεοδιόριστες/οι από τους 400 (7,5%) που υπηρετούν στην Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Συντριπτικά ποσοστά ΚΑΙ στην επαρχία, με ομολογία του ΥΠΑΙΘΑ για 40% ποσοστό συμμετοχής στην ατομική αξιολόγηση στην καλύτερη!

Χαιρετίζουμε τις/τους δεκάδες νεοδιόριστες/ους του σωματείου μας και τις/τους χιλιάδες όλης της χώρας για τη συμμετοχή τους στην Απεργία Αποχή, στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την πειθάρχηση και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ενάντια στην υποδούλωση της ζωντανής εκπαίδευσης και στην μετάλλαξη κάθε δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Δίπλα σε αυτές κι αυτούς βρίσκονται και συνυπογράφουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμες/οι και αναπληρωτ(ρι)ες, καθώς συντριπτικά είναι τα ποσοστά στην απεργία αποχή από ολόκληρους τους συλλόγους διδασκόντων!

Ο κλάδος έχει απαντήσει!

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα σχέδια του ακυρώνονται από τη μαχητική στάση των εκπαιδευτικών και σε αυτές τις περιπτώσεις επιστρατεύει το μοναδικό του όπλο, την τρομοκρατία. Αποφάσισε λοιπόν να καταφύγει δικαστικά εναντίον της απεργίας αποχής, όπως έχει ξανακάνει και στο παρελθόν. Στέλνει την απόφαση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στα δικαστήρια! Η εκδίκαση είναι προγραμματισμένη για αύριο 8/2/24.

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες στο εδώλιο λοιπόν και πάλι επειδή πράττουμε συλλογικά! Τόσο πολύ τρέμουν τις συλλογικές αποφάσεις ενός κλάδου που δεν παζαρεύει τον διπλανό του, τα παιδιά του, τη μόρφωση και τα δικαιώματα τους, το δημόσιο σχολείο που στηρίζει με ψυχή και με σώμα καθημερινά! Τολμούν να μιλούν για παρανομία αυτοί που χρησιμοποιούν τους νόμους δίχως ιερό και όσιο για να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις οδηγώντας στον καιάδα ανθρώπους, δικαιώματα και αξίες! Είναι νόμιμα και ορθά μονάχα όσα έχουν κέρδος! Αυτοί είναι οι νόμοι οι δικοί τους!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Θυμίζουμε ότι η απεργία αποχή είναι σε ισχύ μέχρι την εκδίκασή της και την επίδοση της απόφασης στις ομοσπονδίες. Σημειώνουμε επίσης, ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή ως τις 12.2 οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη εκδικαστεί η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ. Άρα, η Απεργία Αποχή ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Όποια, όμως, κι αν είναι η απόφαση των δικαστηρίων και όποτε κι αν αυτή βγει, υπάρχει συνδικαλιστικός δρόμος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα το πράξουμε.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να:

1.           Προκηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία για αύριο και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό παλλαϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12μμ στα Προπύλαια

2.           Βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση αν αυτή βγει παράνομη υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του 92ου συνεδρίου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κλάδος έχει μιλήσει και έχει δώσει σαφή απάντηση και σήμερα και τα τελευταία τρία χρόνια. Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα ενωμένοι σαν ένας άνθρωπος ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Γιατί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πάει την απεργία μας στα δικαστήρια, επιτίθεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοινώνοντας το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Μετά τα ΜΑΤ στους φοιτητές που παλεύουν για πτυχία με αξία, με τις επιθέσεις και τη συκοφαντία απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, ξαναβάζουν στο στόχο και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο, πως η πραγματική μειοψηφία μέσα στην κοινωνία είναι η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων, αφού μόνο με την καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους κλάδους που ένας – ένας ξεσηκώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Αύριο ενώνουμε τις δυνάμεις με τον υπόλοιπο κόσμο της εκπαίδευσης που παλεύει ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, μαζί με τους φοιτητές/τριες και τους μαθητές/τριές μας κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, για το δικαίωμα στην ζωή, τον μισθό και την εργασία!

Μένουμε ενωμένοι, ενημερωνόμαστε από τα σωματεία μας και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Όλες και όλοι αύριο στην πανελλαδική παλλαϊκή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια στις 12μμ και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του σωματείου την Δευτέρα 12/2 στις 1.30μμ στο 4ο ΔΣ Άνω Λιοσίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *