ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8η ΜΑΡΤΗ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(24ωρη απεργία: 3ωρη στάση της ΔΟΕ και 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ)

ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Η φετινή 8η Μάρτη είναι η ημέρα ψήφισης του απαράδεκτου νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που η κυβέρνηση τολμάει να φέρει προς ψήφιση μετά από 9 εβδομάδες αντίστασης του εκπαιδευτικού κινήματος και απονομιμοποίησής του από όλη την κοινωνία.

Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της τεχνικής εκπαίδευσης, η αξιολόγηση -κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, οι διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, ο αυταρχισμός τους απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, δεν είναι αποσπασματικά μέτρα, αλλά εντάσσονται σε μια συνολική αντιεκπαιδευτική επίθεση διάλυσης  της δημόσιας εκπαίδευσης, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή  όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται τον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων και τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές ασκεί διώξεις και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγεί στα δικαστήρια για 11η φορά το ΥΠΑΙΘΑ μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια προσέφυγε στα δικαστήρια για να βγάλει ένα ανυποχώρητο αγώνα κατά της αξιολόγησης παράνομο και να επιβάλει την αξιολογική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην ενέργεια κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών, με την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην φτωχοποίηση. Λένε δεν υπάρχουν λεφτά αλλά δίνουν 50 δις τα τελευταία 10 χρόνια για εξοπλισμούς και χρηματοδοτούν στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας στην υπηρεσία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και των εφοπλιστών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας και του πολέμου της κυβέρνησης της ΕΕ και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του κεφαλαίου ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ και μαζί της όποιοι την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη ΝΙΚΗ

8 Μάρτη: Αγώνας για ισότητα στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο. Ενάντια στους εργοδοτικούς εκβιασμούς, τη σεξιστική βία, τις γυναικοκτονίες, τους βιασμούς

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη μνήμη του ηρωικού αγώνα των εργατριών της Νέας Υόρκης το 1857, έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, στην εργασία, την κοινωνία, την οικογένεια .

Στη χώρα μας, ακόμη μία 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, και ιδιαίτερα τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις μετανάστριες, τις προσφύγισσες, τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα, σε δεινότερη θέση  τόσο στον εργασιακό τομέα, όσο και στην απλή καθημερινότητά τους. Εξευτελιστικές αμοιβές, χωρίς ασφάλιση, με μεταχείριση που περιέχει βία, απειλές, σεξουαλική παρενόχληση και απαράδεκτες έως και θανατηφόρες συνθήκες εργασίας, αλλά και με τις απολύσεις, τις απειλές ή ακόμα και τις επιθέσεις σε συνδικαλίστριες. Στην περίοδο της κρίσης οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο με απόλυση, είναι εκείνες που επωμίζονται όλα τα βάρη των «ρόλων φροντίδας»,  όταν οι κρατικές δομές είναι ανύπαρκτες ή υπό διάλυση.

Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, η ενδοοικογενειακή βία, οι παρενοχλήσεις αποτελούν πλέον καθημερινή είδηση, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να τα συγκαλύψουν, ενώ όσα περιστατικά βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση είναι επίκαιρη όσο ποτέ, αφού κριτήριό των κυβερνητικών και ΕυρωΕνωσιακών πολιτικών είναι η αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων από την βαθύτερη  εκμετάλλευση του γυναικείου εργατικού δυναμικού.

Στο όνομα της «εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» ψήφισαν νόμους, με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη, που έχουν κάνει «κανονικότητα» τη ζωή με τα ωράρια λάστιχο, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την τηλεργασία, με βαριές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών. Ειδικά για τα ζητήματα των παρενοχλήσεων και της έμφυλης βίας ο νόμος Χατζηδάκη ανοίγει το δρόμο για την απομάκρυνση (απόλυση) του θύματος από τη δουλειά του σε περίπτωση που κακοποιηθεί, παρενοχληθεί, μιας και προβλέπει ότι οι ίδιοι οι εργοδότες θα αναλάβουν να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν το πλαίσιο προστασίας από την έμφυλη βία και παρενόχληση, αλλά και να διαχειριστούν τις καταγγελίες!

Οι αναπληρώτριες και οι αναπληρωτές εκπαίδευση βιώνουν ένταση της εκμετάλλευσης και καταπάτηση των δικαιωμάτων. Μετά από σκληρούς αγώνες δόθηκε άδεια 3,5 μηνών ανατροφής που δεν αρκεί!  Ακόμα δεν έχουν δοθεί στις αναπληρώτριες άδειες επαπειλούμενης κύησης και ασθένειας τέκνου με αποδοχές, ένσημα και προϋπηρεσία, ενώ  κατά την άδεια κύησης και λοχείας καταβάλλονται αποδοχές και ένσημα μόνο για τις πρώτες 13 μέρες!! Αντί μάλιστα το υπουργείο να νομοθετήσει ώστε να αρθούν οι διακρίσεις σε βάρος των αναπληρωτριών συναδελφισσών, φέρνει τριετή αποκλεισμό από την πρόσληψη αναπληρωτών και μονίμων αν δεν δεχτούν την θέση πρόσληψης, πλήττοντας κυρίως τις αναπληρώτριες μητέρες, που οδηγούνται στην παραίτηση για να διαφυλάξουν την εγκυμοσύνη τους ή για να θηλάσουν.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, δεν επιτρέπουμε να καταργηθούν κατακτήσεις δεκαετιών, να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω για το ρόλο των γυναικών ως αναπαραγωγικές μηχανές και φροντιστριών της οικογένειας, χωρίς δικαίωμα στο σώμα μας. Επιθέσεις που, εκτός των άλλων, έχουν άμεση σχέση με τον πολλαπλασιασμό των  βιασμών και των σεξιστικών δολοφονιών.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα

Στις 8 Μάρτη βγαίνουμε ξανά στον δρόμο μαζικά και αποφασιστικά, με τους/τις φοιτητ(ρι)ες και τους/τις μαθητ(ρι)ες για δημόσια και δωρεάν παιδεία! Το Συντονιστικό των φοιτητικών συνελεύσεων και καταλήψεων και οργανώνει  πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών στην Αθήνα και περικύκλωση της Βουλής ενώ καλεί όλα τα εργατικά συνδικάτα να συμμετέχουν με απεργία και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και να ανοίξουν τον αγώνα αυτό σε κάθε εργασιακό χώρο, κάθε περιοχή.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα αυτό. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας. Όπως συμμετείχαμε από την αρχή σε όλες τις κινητοποιήσεις συμμετέχουμε και τώρα αποφασιστικά στην κορύφωσή του. Το νομοσχέδιο αυτό ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ

Μπροστά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, αν τα  πανεπιστήμια και τα σχολεία θα παραμείνουν δημόσια και η παιδεία θα συνεχίσει να είναι δημόσιο αγαθό, αν θα σταματήσουμε τη φτωχοποίηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, αν οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στον επιθεωρητισμό που περικυκλώνει τα σχολεία και τους ίδιους και θα μείνουν χωρίς δικαιώματα, θα κριθεί από τη δυναμική, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων που γίνονται αυτήν την περίοδο και είναι σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης να κινηθούν από κοινού και να απαντήσουνε στις επιλογές της κυβέρνησης.

Όλοι μαζί φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική τους! Αποφασιστικός αγώνας τώρα μέχρι τη νίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *